Hokey

Hokey -Gaziantepte düzenlenen Ulusal Hokey Turnuvası Fıstık Kupasında Nizip Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü birinci oldu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte düzenlenen Ulusal Hokey Turnuvası Fıstık Kupasında Nizip Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü birinci oldu.
     Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hokey Federasyonu işbirliğinde düzenlenen turnuvaya 7 ilden 10 takım katıldı. 3 gün devam eden müsabakaların sonunda Nizip Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü birinci, Gaziantep Akdora Spor Kulübü ikinci ve Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü ise üçüncülüğü elde etti.
     Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, hokey sporunun ulusal organizasyonlarla desteklenmesinin önemli olduğunu ifade etti.
     Bu tür organizasyonlarda yerel yönetimlerin desteğinin önemli olduğunu dile getiren Karakan, turnuvaya destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asıl Güzelbeye teşekkür etti.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz da ulusal organizasyonları gerçekleştirme becerisinin illerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeyiyle ilgili olduğunu ifade etti.
     Bu tür organizasyonları önemsediklerini ifade eden Marangoz, şunları kaydetti:
     Yerel yönetimlerin düzenlediği ulusal etkinlikler, amatör branşların gelişmesi ve tanınması için önemlidir. Gaziantepte amatör spor branşlarında düzenlediğimiz pek çok etkinliğin yanı sıra, bu yıl ulusal katılımlı Eskrim Turnuvası Gazi Kupasından sonra ikinci organizasyonumuzu da hokeyde yaptık. Katılımcılara turnuvadan arta kalan zamanlarda da Gaziantepi tanıttık.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER