Hollandanın Ankara Büyükelçisi Dirkse Kiliste

Hollandanın Ankara Büyükelçisi Dirkse Kiliste -Suriyelilerin kaldığı konteyner kenti ziyaret eden Jan-Paul Dirkse: -Organizasyonun bu kadar iyi olduğu bir kamp daha önce görmemiştim


KİLİS (A.A) - Hollandanın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Kilisteki Suriyelilerin kaldığı konteyner kent için Organizasyonun bu kadar iyi olduğu bir kamp daha önce görmemiştim dedi.
     Büyükelçi Dirkse eşi Daphne Bersma ile Kilis Valisi Süleyman Tapsızı ziyaret etti. Valiliğe gelişlerinde Dışişleri Bakanlığı Konteyner Kent Temsilcisi Suphi Atan tarafından karşılanan Dirkse ve eşi, Valilik defterini imzaladıktan sonra Vali Tapsız ile görüştü.
     Tapsız, ziyarette Türkiyeye sığınan Suriyeliler ve verilen hizmetlerle ilgili Büyükelçi Dirkseye bilgi verdi.
     Kilis halkıyla gurur duyduğunu belirten Tapsız, şehir merkezinde yaşayan 12 bin Suriyeliye bütün Kilislilerin kucak açtığını ve onların her türlü ihtiyacını karşıladığını söyledi.
     Konteyner kentin sınıra 500 metre uzaklıkta olduğunu belirten Tapsız, şöyle konuştu:
     Suriye rejimi her gün sivil halkı bombalıyor. Bombardıman neticesi binlerce kişi sınıra doğru geliyor ve Türkiyeye geçiş yapmak istiyorlar. Ayrıca her gün onlarca yaralı Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınıyor. Mart ayından bugüne kadar 150 yatak kapasiteli Kilis Devlet Hastanesinde 3 binin üzerinde ameliyat yapıldı. Hemen hemen bütün servislerde Suriyeli yaralıları görüyoruz. Her yaştan insan var. Burada Suriyelilerin hem tedavi, hem de ilaç masrafları karşılanıyor. Tedavi bittikten sonra da yine onlara bakmaya devam ediyoruz. Çünkü gelen kimselerin ne yakınları ne de refakatçıları var.
    
     -Konteyner kenti gezdiler-
    
     Valilik ziyaretinin ardından Dirkse, sığınmacı Suriyelilerin kaldığı konteyner kenti ziyaret etti.
     Dirkse ve eşi ilk olarak konteyner kentteki kreşe giderek, Suriyeli çocukların söylediği Türkçe ve Arapça şarkıları dinledi. Daha sonra konteyner kentteki sosyal tesisleri gezerek Suriyelilerle sohbet ettiler.
     Ziyarete ilişkin değerlendirme yapan Dirkse, konteyner kentte herkesin ortak çalıştığını ve birbirlerine yardımcı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Burada büyük bir insanlık yardımı var. Organizasyonun çok güzel işlediğini söylemek istiyorum. Hayatım boyunca tabi ki çok kısıtlı kamp gördüm. Ama organizasyonun bu kadar iyi olduğu bir kampı daha önce görmemiştim. İnşallah bu geçici bir durumdur. Normal duruma geçildiğinde herkesin evlerine mutlu dönmelerini arzu ederiz. Biraz önce ziyaret ettiğimiz sosyal tesiste bulunan atölyenin birinde, Suriyeli kadınların el iş yaptıkları bir masa örtüsünde sevgi ve barış vardı. Hayat, sevgi ve barış üzerine kuruludur.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hollandanın Ankara Büyükelçisi Dirkse Kiliste Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER