Hüda Par Van İl Başkanlığı açıldı

Hüda Par Van İl Başkanlığı açıldı


VAN (A.A) - Hür Dava Partisi (Hüda Par), Van İl Başkanlığı binasının açılışı yapıldı.
     18 Aralık 2012 tarihinde kurulan, il ve ilçelerdeki teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Hüda Par, Vanda da il başkanlığı binasını düzenlediği mitingle açtı.
     Defterdarlık binası yanındaki alanda düzenlenen miting öncesi güvenlik önlemi alan polis, vatandaşları üst aramasından geçirdikten sonra alana aldı.
     Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan mitinge katılan Hüda Par Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, yönetime ve iktidara talip olduklarını söyledi.
     Türkiyede yaşanan sorunlara çözüm bulmak için yola çıktıklarını belirten Yılmaz, ülkenin yüz yıldır devam eden sorunlarının olduğunu ifade etti.
     Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bu coğrafya çok haksızlık, katliam gördü. İnşallah bunların sonu geliyor. Hala analarımız, kızlarımız tesettürleriyle istedikleri yere gidemiyor. 12 milyon imza toplanmasına rağmen, halen ayak diretiliyor. Başörtüsü yasağını, inancın önündeki engelleri kaldırmak çok mu zor- Sadece yönetmelikteki başı açık ibaresinin çıkarılmasıyla, bütün sorun çözülür. Ayrıca Vanda Medresetüzzehranın bir an önce faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Çıktığımız yolda bize destek vermenizi ve sahiplenmenizi istiyoruz.
     Hüda Par Van İl Başkanı Avukat Rasim Sayğın da partilerinin hedefleri ve yapacakları çalışmalarla ilgili bir konuşma yaptı.
     Miting, il binasının açılış kurdelesinin kesilmeyle sona erdi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan / Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hüda Par Van İl Başkanlığı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER