Huzurevi sakinlerinin gözü yollarda

Huzurevi sakinlerinin gözü yollarda -Kastamonuda huzurevinde kalan yaşlılar, Ramazan Bayramında kendilerini ziyaret edecek akrabalarını yolunu gözlüyor -Huzurevinde kalan Şevket Karataş: -Bayramlar ayrı bir heyecan, sevdikl


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda huzurevi sakinleri, Ramazan Bayramında kendilerini ziyaret edecek akrabalarının yolunu gözlüyor.
     Ramazan Bayramında ziyaretçilerin yoğun olarak gitmesi beklenen huzurevi sakinleri ayrı bir heyecan yaşarken, sevdikleri uzakta ya da hayatta olmayanlar burukluk hissediyor. Bayram günlerinde hatırlanmak isteyen anne babalar, özelikle çocuklarının ve torunlarının gelmesini dört gözle bekliyor.
     Kastamonu Huzurevinde kalanlardan Şevket Karataş (65), AA muhabirine, 8 çocuğu olduğunu, yaşamını huzurevinde geçirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
     Huzurevinde sadece yakınlarının ziyaretini beklemedikleri anlatan Karataş, Kim gelse seviniyoruz. Gençler olsun, sohbete gelen yaşıtlarımız olsun, ziyaretlerden mutluluk duyuyoruz. Bayramlar ayrı heyecan, sevdiklerimizle hasret gidermek için bir fırsat. Gözümüz yollarda dedi.
     Mahir İşleyen (80) ise eşinin vefat etmesinin ardından 6 yıldır huzurevinde yaşadığını anlatarak, Kızım ve oğlum İstanbulda yaşıyor. 3 torunum var. Bayramda onları bekliyorum. Yakınlarımızı ve akrabalarımızı görmeyi arzuluyoruz. Çayımız hep hazır, yemek zamanı gelirse yemeği de beraber yeriz diye konuştu.
     Mehmet Kaya da (79) hayatta az sayıdaki akrabasının dışında kimsesinin olmadığını, onların da kendisini ziyarete gelmemesinin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.
     Yakınlarından hediye beklemediğini, sadece ziyaret edilmeyi istediğini anlatan Kaya, öğrencileri ve vatandaşları da Ramazan Bayramında huzurevinde görmekten mutluluk duyacaklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer-Mustafa Gökceoğlu / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Huzurevi sakinlerinin gözü yollarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER