Huzurevinde kalan yaşlılar Marmariste eğlendi

Huzurevinde kalan yaşlılar Marmariste eğlendi


MUĞLA (A.A) - Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi sakinleri, Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen gezi programı kapsamında geldikleri Marmariste keyifli bir gün geçirdi.
     Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Marmaris Şubesi, ilçeye davet edilen yaşlıları ağırladı. 27 kişilik misafir grubu için polisevinde yemek verildi.
     Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Marmaris Şubesi Başkanı Yasemin Tümer, gazetecilere yaptığı açıklamada, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu söyledi.
     Yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kurduğunu, kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağladığını belirten Tümer, Yaşlılar en değerli varlıklarımız. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak, onlarla birlikte olduğumuzu hatırlatmalıyız. İstemesek de bir gün bizlerde yaşlanacağız. Belki de huzurevine muhtaç durumda olacağız dedi.
     Kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle Tümere teşekkür eden Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Müdüresi Nilüfer Keser ise herkesin bir gün yaşlanacağını ifade etti.
     Yaşlılık döneminin itibar gerektirdiğini dile getiren Keser, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yaşlılara itibar, aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınması gerekir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Bu hizmet bakanlığımızca sağlanmaktadır.
     Etkinlikte yaşlılar, yemeğin ardından çalınan müzik eşliğinde oynayarak eğlendi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Huzurevinde kalan yaşlılar Marmariste eğlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER