Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Mardin STK Platformu, Hz. Muhammede hakaret içeren filmi kınadı


MARDİN (A.A) - Mardin Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Platformu, Hz. Muhammede hakaret içeren filmi kınadı.
     Kentte faaliyet gösteren 43 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde toplayan platform adına yazılı açıklama yapan Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın,Müslümanların kutsal değerleri olduğunu, bunların başında alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammedin yer aldığını kaydetti.
     Aydın, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Bu kutsal değerleri canımızdan aziz biliriz. Şeytan ayetlerle başlayıp, iğrenç karikatürlerle, minare ve sünnet yasağıyla ve Kuran-ı Kerim yakma teşebbüsleriyle devam eden alçak ve iğrenç saldırılar şimdi de iğrenç filmle devam etmektedir. Peygamberimizin bizlere emanet ettiği sünnetinden hikmet, adalet ve ahlak prensiplerine bağlı kalarak, kutsallarımıza saldırıya cüret edenlere layıkıyla karşılık vermeliyiz. Küresel ve ulusal karanlık mahfillerin provokasyonlarına gelmeden meşruiyet içinde kalmaya özen göstermeliyiz. Sanat ve estetik açısından hiçbir değeri olmayan, içerik olarak da sadece mübarek insan Hz. Muhammede hakaret ve iftiralarla dolu olan bu iğrenç filmi, yapımcılarını ve finansörlerini kınıyoruz.
     Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına da değinen Aydın, Milli Eğitim Bakanlığının seçmeli dersleri çeşitlendirmesini, çoğulcu, farklılıklara tahammül ve hoşgörü kültürünün gelişmesi olarak değerlendirdiklerini belirtti.
     Bu gelişmenin ülkenin sosyal barışına ve rehabilitasyonuna katkı sağlayacağına inandıklarını aktaran Aydın, 5. sınıfa çocuğunu kaydeden velilerimizin, Kuran-ı Kerim ve Siyer ile beraber Arapça ve Kürtçeyi seçmeleri, 9. sınıfa çocuğunu kaydetmek isteyen velilerimizin de seçmeli derslerden Kuran-ı Kerim ve Hazreti Muhammedin hayatını tercih etmeleri faydalı olacaktır ifadelerini kullandı.
     Aydın, ülkelerinden kaçan Suriyelilere her türlü yardımda bulunmayı tarihi bir sorumluluk olarak gördüklerini vurguladı.
     Mardine bir hafta önce gelen, içlerinde çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu Afganlı sığınmacılara da yardım elinin uzatılması gerektiğini, herkese insani ve İslami sorumluluk düştüğünü belirten Aydın, Milletimizin ve hemşehrilerimizin yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ruhunun gereğini ifadan kaçınmayacaklarına inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER