İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi

İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi -İller İdaresi Daire Başkanı Rahmi Doğan: Proje Türkiyedeki iç güvenlik hizmetlerini, AB normları ve standartları ile uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor


İZMİR (A.A) - İller İdaresi Daire Başkanı Rahmi Doğan, İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesinin Türkiyedeki iç güvenlik hizmetlerini AB normları ve standartları ile uyumlu hale getirmeyi amaçladığını söyledi.
     Projenin Balçova Termal Tesislerinde gerçekleştirilen İzmir toplantısında konuşan Doğan, iki aşamalı projenin ilk aşamasında yapılan çalışmaları anlattı, 2. aşama hakkında bilgi verdi.
     Kolluk güçlerine diğer kamu görevlilerinden farklı olarak kişi hak ve özgürlüklerine müdahale niteliği taşıyan özel yetkiler verildiğine dikkati çeken Doğan, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve demokratik hakların geliştirilmesi için bu alanlara müdahale yetkisi bulunan kolluk güçlerinin sivil otoritelerce kontrolü ve denetiminin özel önem taşıdığını söyledi.
     Doğan, projenin Türkiyedeki iç güvenlik hizmetlerini AB normları ve standartları ile uyumlu hale getirmeyi amaçladığını kaydederek, Proje, kolluk kuvvetleri ile sivil toplum kuruluşları arasında sivil gözetim kavramı üzerinde genel bir anlayış birliği oluşturmak, AB örnek uygulamaları ve proje çıktıları kapsamında Türkiyede etkin bir sivil gözetimin yasal çerçevesini oluşturmak ve iç güvenlik birimlerinin etkin bir biçimde denetlenebilmesi için İçişleri Bakanlığının kurumsal kapasitesini artırmayı hedefliyor diye konuştu.
     İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk da temel hak ve özgürlüklerin vatandaşlar tarafından daha rahat kullanılmasının önem taşıdığını söyledi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER