İçişleri Bakanı Şahin, Vanda

İçişleri Bakanı Şahin, Vanda -Bakan Şahin: -Bu ülkenin ve milletin özel görev ve sorumluluk üstlenmiş kesimisiniz, bu onurlu bir görev ve sorumluluktur


VAN (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, güvenlik güçlerine seslenerek, Bu ülkenin ve milletin özel görev ve sorumluluk üstlenmiş kesimisiniz, bu onurlu bir görev ve sorumluluktur dedi.
     Hakkarideki temaslarının ardından helikopterle Vana gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ferit Melen Havaalanında Vali Münir Karaloğlu tarafından karşılandı. Şahin, daha sonra Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
     Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, ülke ve millet olarak aynı inancı paylaşan yeryüzündeki inanç dünyasıyla kutsal bayramın ilk gününü kutladıklarını söyledi.
     Ramazanda birlikte oruç tuttukları ve iftar yaptıkları gibi ülkenin 75 milyonu ile bayram zeminini de paylaştıklarını ifade eden Şahin, Güzel ve sevinçle karşılanan ve mutluluk yaşanan bir bayramdayız. İnşallah yarın ve öbür gün de mutlulukla yaşanacak bir bayram olacak ve ülkemizin tarihinde güzel bir hatıraya bürünerek yerini alacaktır dedi.
     Kalkınan bir ülke, çalışan ve üreten bir millet olduklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     Yaşama umudu ve iradesi olan bir millet olarak derin bir kültüre sahibiz. Geçmişten gelen kültürümüz, bilgi birikimimiz, yeryüzünün en güzel coğrafyasında olan bu güzel ülkemiz bizim için bir değerdir. Yeryüzünde toprak ve millet buluşmasında birbirine en uyan ülke ve millet yarışması yapılsa, iddia ediyorumki toprağı ve insanıyla en çok yakışan ve birbiriyle en çok uyuşan, iç içe olan, toprağı insanından, insanı toprağından ayırt edilemediği bir ülke, olsa olsa Türkiyedir. Türkiyeyi bu aşk ve duyguyla seviyoruz, sayıyoruz, kucaklıyoruz.
     Jandarma ve özel harekat polislerine seslenen Şahin, Bu ülkenin ve milletin özel görev ve sorumluluk üstlenmiş kesimisiniz. Bu onurlu bir görev ve sorumluluktur. Gurur veren bu sorumluluk aynı zamanda beraberinde tehlikeleri, sıkıntıları ve fedakarlıkları da barındırmaktadır. Hepinizin bu sorumluluğun farkında olduğunu biliyorum. Sizler kendi içinizde yöneten ve hep birlikte hareket eden arkadaşlarımız olarak bu yüce sorumluğu birlikte yapıyorsunuz diye konuştu.
     Birlikte olmanın birlikte çalışmak, sevinmek ve üzülmek olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, Bu, bize ve bizim milletimize has bir şeydir. Güçlü, imandan gelen bir duygudur. Bu millet belli yönleriyle başka milletlere benzer, ama inancıyla, iradesiyle, birlikte yaşama aşkıyla, kardeşlik ruhuyla başkalarına benzemez. Sadece kendine benzer. Biz bize benzeriz. Birbirimizden güç ve ilham alırız, kuvvet ve cesaret alırız diye konuştu.
    
     -Bakan olarak sizinle birlikte olmaktan onur ve övünç duyuyorum-
    
     Bakan Şahin, bayram gününde de her gün olduğu gibi güvenliğin gerekliliğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:
     Uyurken, uyanıkken, gece, gündüz, yaz ve kış herkesin bir boş vakti olabilir. Ama siz arkadaşlarımın ve bizim boş zamanımız ve boş anımız yok. Bizim boş zamanımız yok ki, bize güvenerek bizim dışımızdaki bu aziz milletin fertleri boş ve dolu zamanlarını güven duygusu içerisinde çalışarak ve dinlenerek değerlendiriyor. Fedakarlık ve cesaret isteyen bu önemli göreviniz, çalışmanız dolayısıyla her zamanki gibi bugün de millet olarak siz değerli güvenlik gücü personeline şükran borcunu ve duygusunu ifade ediyorum. Sizden biri olarak, bakan olarak sizinle birlikte olmaktan onur ve övünç duyuyorum.
     Bakan Şahin, konuşmasının ardından polis ve jandarma özel harekat personeliyle bayramlaştı. Şahin, daha sonra kentten ayrıldı.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin, Vanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER