Iğdırda, proje tanıtım toplantısı

Iğdırda, proje tanıtım toplantısı -Milli Eğitim Müdürü Ateş: Mesleklere duyulan ihtiyaç ve yapı sürekli değişim içerisinde


IĞDIR (A.A) - Iğdırda, Türkiyede Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.
     Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, mesleki eğitime Türkiyede ve birçok dünya ülkesinde akademik eğitimi başaramayan daha niteliksiz bir öğrenci grubunun yönlendirildiğini söyledi.
     Söz konusu eğitimi almış olan insanların, toplumda da aynı statüyü temsil edeceğini ifade eden Ateş, şunları kaydetti:
     Önemli olan herkesi ihtiyacı olmadığı halde bir eğitimden mi geçirmek, yoksa akademik eğitime ihtiyacı olmayanları bir an önce hayata atılabilecekleri bir mesleki eğitime mi yönlendirmeliyiz- Eğer yönlendirmemiz gerekiyorsa bu mesleki eğitim ne olacak- Türkiyede birçok sektör dünyada olduğu gibi çok hızla gelişme içerisinde. Bugün planlamaya başlasanız yapmak istediğiniz iş sektöründe çalıştırmak istediğiniz öğrencileri alıp mezun etmeniz en az 4 yıl sürer. Ancak 4 yıl sonra o sektörün ihtiyaç olup olmadığına emin olmayacaksınız. Bu kadar hızlı bir gelişim söz konusu.
     Mesleklere duyulan ihtiyaç ve yapının sürekli değişim içerisinde olduğunu vurgulayan Ateş, O zaman bizlerin çok hızlı yapabileceğimiz hızlı uyum sağlayabileceğimiz kapasitelerini hızla düşürebileceğimiz ya da arttırabileceğimiz programlara ihtiyacımız var diye konuştu.
     Sürekli gelişim ve değişim içerisinde olunması gerektiğini vurgulayan Ateş, şöyle devam etti:
     Artık insanlar ağaç ve tornayla uğraşmıyorlar ve alanlara göre makineler kullanılıyor. Bilişim teknolojilerini kullanıyorlar. Bu projenin asıl hedefinin bir farkındalık oluşturmak olduğunu düşünüyorum. Yani bu toplantının bizde mesleki eğitimin niteliği kalitesi ve önemi konusunda bir fikir verdiysek en büyük faydası bu olacak. Bizim bu toplantılardan fayda sağlamamız ve öğrendiklerimizi uygulamamamız gerekiyor.
     Proje direktörü Abdülkadir Yıldız da mesleki eğitimlerle ilgili konu başlıklarını ele alarak, slayt sunumu yaptı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda, proje tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER