Iğdırda Değerler Eğitimi Projesi

Iğdırda Değerler Eğitimi Projesi -Proje kapsamında öğrencilere sorumluluk, öz güven, doğruluk, yardımseverlik, adalet, sevgi gibi değerler konusunda eğitim veriliyor -Milli Eğitim Müdürü Ateş: Çocuklarımızda değerlere ka


IĞDIR (A.A) - Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Değerler Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilere sorumluluk, öz güven, doğruluk, yardımseverlik, adalet, sevgi gibi değerler konusunda eğitim veriliyor.
     Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında her ay konu alınan değerle ilgili okullarda panolar hazırladıklarını belirtti.
     Bu konuda öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler düzenlediklerini anlatan Ateş, Öğrencilere filmler izletiliyor, kitaplar okutturuluyor, tiyatro ve şiir dinletisi gibi etkinlikler düzenleniyor dedi.
     Ateş, yapılan etkinlikleri her ay düzenli olarak raporladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Projede aile bültenleri, kitap ve film önerileriyle ailelerde sürece dahil ediliyor. Baş döndürücü değişim çağında, binlerce yıllık deneyimlerden süzülüp gelen geleneksel değerlerin korunması eğitimin en özel çalışma alanlarından biri haline gelmiştir. Çocuklarımızın sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını, kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini sağlıyoruz. Öğrencilerimizi toplumsal ve evrensel değerlerle donanmış ve bu değerlerle yaşamayı yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz.
     Projeyle öğrencilerin temel insani özellikleri kazanmasını sağlamak istediklerini de belirten Ateş, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızda değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda yardımcı olmak projenin temel amacıdır. Araştırmalar düşünceli, saygılı, güvenilir, adil, sorumlu, kısacası iyi insanların yaşamda daha başarılı olduğunu göstermiştir. Bu nedenle değerler eğitimi, okullarda en az matematik ve Türkçe dersi kadar önemli ve gereklidir. Değerleri önemsemeyen ve bu değerlere uymayan çocukların yetişkin olduklarında iş, aile ve sosyal yaşamlarının iyi gitmediği araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Kısacası değerler eğitimi yaşam boyu gereken bir eğitimdir. Biz de bu projenin ilimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda Değerler Eğitimi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER