Iğdırda Ülkemizdeki Doğal Zenginlikler konulu seminer

Iğdırda Ülkemizdeki Doğal Zenginlikler konulu seminer


IĞDIR (A.A) - Iğdırda, Ülkemizdeki Doğal Zenginlikler konulu semineri verildi.
     Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlenen seminerde, il merkezi ve ilçelerde ilk ve orta öğretim okullarında 15 bin öğrenciye biyolojik çeşitlilik anlatıldı.
     Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Hüsnü Ziya Özyeğin İlköğretim Okulunun Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde, Ülkemizin doğal, fiziki ve coğrafi konumu sebebiyle en yüksek biyolojik çeşitliliğe sahip ülkelerden birisidir dedi.
     Biyolojik zenginliğinin korunmasında öğrencileri bilinçlendirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:
     İnsanların yaşamlarını sürdürebilmesi için yaşadıkları çevrede, temiz su ve havanın, verimli toprakların, besinlerin ve diğer gereksinimlerinin karşılandığı, kullanacağı çeşitli maddelerin bulunması gerekir. Yaşam için gerekli madde ve koşullar, çevrenin etkenleri ile bitki ve hayvanlar tarafından sağlanır. Bu canlıların tamamına biyoçeşitlilik denir. Bu çevredeki biyo çeşitlilik arttıkça o çevrenin ekolojik hizmetleri de o oranda artar. Bu nedenle biyolojik çeşitlilik arttıkça, ekosistemlerdeki madde dolaşımı ve enerji akışları daha etkin halde gerçekleşir. Bunun aksine ekosistemdeki biyolojik çeşitlilik azaldığında, ekosistem hizmetlerinde azalma olur.
     Türkoğlu, seminerde Iğdırın doğal yapı zenginliği, flora ve fauna hakkında da öğrencilere bilgi verdi.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda Ülkemizdeki Doğal Zenginlikler konulu seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER