Iğdırda 100 temel eser okuma yarışması

Iğdırda 100 temel eser okuma yarışması düzenlendi


IĞDIR (A.A) - Iğdırda bir ilkokul tarafından düzenlenen 100 temel eseri okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Vali Ahmet Pek, İbrahim Avcı İlkokulu salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu tür yarışmaların önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, toplum olarak okumaya ağırlık verilmediğini söyledi.
     Söz konusu yarışmalar sayesinde okuma alışkanlıklarının artacağını ifade eden Pek, "Böyle bir yarışmanın düzenlenmesi son derece anlamlı. Biz az okuyan bir milletiz. En çok okuduğumuz şey ders kitaplarıdır. Okuma dediğimizde aklımıza ya gazete manşetleri ya da ders kitapları geliyor. Okuma yarışmaları bu açıdan çok anlamlı ve önemli. 100 temel eser okuma yarışmasını düzenlenme amacı, kitaba olan sevgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, öz güven duygunsu geliştirmektir" dedi.
     Okul Müdürü Medeni Altan da, okumanın insan hayatında önemli yere sahip olduğunu belirterek, yarışmayı, sevgiyi ve kitap okuma ilgisini arttırmak için düzenlediklerini dile getirdi.
     Yarışmaya, il merkezi, ilçe ve köylerdeki 49 okuldan 700 öğrencinin katıldığını anımsatan Altan, Bu 700 öğrenciye 100 temel eser listesinden daha önce duyurulan 3 eserle ilgili 60 soru yönelttik. Aynı gün cevap anahtarını sitemizden yayımladık. İlk 50ye giren öğrencilere ödül vererek, okumaya ilgiyi artırmayı hedefledik diye konuştu.
     Tören, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Iğdırda 100 temel eser okuma yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER