Iğdırda Kurban Bayramı hazırlıkları

Iğdırda Kurban Bayramı hazırlıkları


IĞDIR (A.A) - Ziraat Odası Başkanı Akçay, Iğdırda besicilerin Kurban Bayramı hazırlıklarına başladığını belirtti.
     Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kurbanlık fiyatının düşmesini beklemediklerini söyledi. Kurbanlık fiyatlarının geçen yıl ile aynı olmasını tahmin ettiklerini dile getiren Akçay, küçükbaş hayvan fiyatının 400-500, büyükbaş hayvan fiyatının 3 bin ile 4 bin civarında olacağını ifade etti.
     Vatandaşın ithal hayvanlara rağbet etmediğini belirten Akçay, Geçen yıl dışarıdan gelen kurbanlıklara vatandaşlarımız pek rağbet göstermedi, kendi yerli hayvanlarımız daha fazla ilgi gördü. Bu bakımdan hayvan üreticilerimiz kurbanım para etmeyecek diye endişelenmesin dedi.
     Tarımsal desteklemeler kapsamında, hayvancılığın geliştirilmesine yönelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası aracılığı ile çiftçilere 7 yıl vadeli ve sıfır vaizli kredi desteği verildiğini anımsatan Akçay, 2012, hayvancılık için sıkıntılı bir yıl oldu. Girdi maliyetleri bu yıl biraz daha arttı. Besiciler saman sıkıntısı da yaşıyor. Samanın kilosunun 40-60 kuruştan satılmasına rağmen hayvan fiyatları son 5 yılın en düşük seviyelerinde seyrediyor. İnşallah Kurban Bayramı üreticilerimiz için kazançlı bir dönem olur diye konuştu.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda Kurban Bayramı hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER