Iğdırı kitaplarla tanıtacaklar

Iğdırı kitaplarla tanıtacaklar -Vali Pek: Ne yaparsak yapalım biz kendimizi tanıttığımız kadar varız


IĞDIR (A.A) - Iğdır Valisi Ahmet Pek, kentin tanıtımına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, Ne yaparsak yapalım biz kendimizi tanıttığımız kadar varız dedi.
     Vali Pek, Valilik Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bastırılan İl Kültür Envanteri, İl Mutfak Kültürü ve Iğdır Halk Kültürü adlı kitapları tanıttı. Bu kitapların kentin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Pek, Gerek yöneticiler gerekse basın mensupları herkes üzerine düşen görevi iyi yapmalı. Iğdırı çok iyi tanıtmalıyız dedi.
     Iğdırın Türkiyenin en doğusunda ve 3 ülkeye sınır olan tek il olduğunu vurgulayan Pek, şöyle devam etti:
     Üç ülkeye sınırımız var da bize ne faydası var- Önemli olan sınırlardan ne katkı sağlanıyor- İlimize ne katkı sağlıyor- İlin gelişimine, imarına, sanayisine ve kültürüne sağladığı katkı olmalıdır. Sınır olmanın ekonomik olarak bir dönüşümü varsa o zaman bir anlam ifade ediyor. Biz ülkelerden sadece ikisinden faydalanıyoruz. Ermenistandan Nahçivandan gelen insanlar buradan alışveriş yapıyor. Sadece burada bir hareketlilik var. Yoksa Iğdır küçük bir yer çok fazla bir şey beklenemez.
     Çok sayıda kişinin kent hakkında fazla bilgiye sahip olmadığını anlatan Pek, Kültürümüz hakkında insanlar ne kadar bilgi sahibi- Ne yaparsak yapalım biz kendimizi tanıttığımız kadar varız. Çok şeye sahip olabiliriz ancak karşı taraf bizi ne kadar iyi biliyor. Yeri geldiğinde şunu söylüyoruz. Biz tarihin en eski kültürlerinden gelen bir iliz. Ama Iğdırı bilmeyen o kadar çok insan var ki. Nedeni biz kendimizi yeterince tanıtmamışız dedi.
    
     -Ağrı Dağı Ağrıda değil ama bunu burada yaşayanlar bilir-
    
     Iğdırın yeterince tanıtılmadığını, Iğdırlıların bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Pek, şöyle devam etti:
     Ağrı Dağı, Ağrıda değil ama bunu burada yaşayanlar bilir. Dışarıdaki insanlar bunu bilmiyor ve bilmemeleri de normaldir. Sizin varlığınız ancak tanıttığınız kadardır. Basın olarak kendimiz yazıp kendimiz okumayalım. Ulusal basına bilgi aktarmamız çok önemli. Iğdırdaki konuların ulusal basında da yer alması lazım. İyisiyle kötüsüyle insanların burada yaşadığı bilinmeli. Havaalanının açılması bu ilin tanıtılması için en büyük etkenlerden biri olmuştur. Bundan sonra ciddi bir adım atılmış kültür müdürlüğümüz tarafından çalışmalar yapılmıştır. İleriye dönük çalışamalar yapılacaktır.
     Fuarlarda kentin tanıtımı için herkesin destek olması gerektiğine dikkati çekerek, Çünkü bu şehrin tanıtımı için önemli bir durum. Bu durumda bu yapılan çalışmalara destek olmalı ve ilimizi iyi tanıtmalıyız. Bu 3 kitap Türkiye genelinde dağıtılacak ve ilimizin tanıtımı yapılacak dedi.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırı kitaplarla tanıtacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER