Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eraslan: KKYDP kapsamında Iğdırda, 1 milyon 684 bin 558 TL hibe ödemesi yapılmıştır


IĞDIR (A.A) - Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, Iğdıra 1 milyon 684 bin 558 TL hibe ödemesi yapıldığını söyledi.
     Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının KKYDP kapsamında, yüzde 50 hibe destekli, bin ton kapasiteli 2 Soğuk Hava Tesisi projesine ve 3 bin ton kapasiteli Hububat Çelik Silo Tesisi projesine destek verdiğini belirtti.
     Süt ürünleri üretiminde kapasite artırmaya yönelik 4 projeye bir milyon 183 bin 663 TL hibe ödemesi yapıldığını vurgulayan Eraslan, Makine Ekipman alımları kapsamında yüzde 50 hibeyle 158 makine ekipmanına 494 bin 366 TL hibe desteği verilmiştir dedi.
     Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2 bireysel sulama projesine 6 bin 529 TL hibe ödemesi yapıldığını ifade eden Eraslan, şunları kaydetti:
     Bu proje sayesinde 35 dekar meyve bahçesine Damla Sulama Sistemi kurulmuştur. 2012de KKYDP kapsamında ekonomik yatırımlar, bireysel sulama ve makine ekipman için toplam 1 milyon 684 bin 558 TL hibe ödemesi yapılmıştır. Program kapsamında, tabandan yukarıya doğru yaklaşımla katılımcılığı sağlayan, yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projelerin desteklenmesi 2015 yılına kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER