Iğdır KADIN

Iğdır KADIN-DER Başkanı Aras: Sosyo-ekonomik durumunu ayrım yapmaksızın birçok kadın şiddet yaşamakta


IĞDIR (A.A) - Iğdır Anadolu Kadınlar Derneği (KADIN-DER) Başkanı Gülay Aras, sosyo-ekonomik durumu ayrım yapmaksızın birçok kadının şiddet yaşadığını söyledi.
     Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına şiddetin hiç bir zaman doğru olmadığını belirterek, insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddetin, yasal düzenlemelere rağmen bir çok ülkede olduğu gibi Türkiyede de önemli sorunlardan biri olduğunu dile getirdi.
     Birleşmiş Milletlerin 1985 yılında Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi sözleşmesini imzalandığını dile getiren Aras, şunları kaydetti:
     Ülkemizin de imzaladığı bu sözleşmeye, taraf ülkelere kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı, gerekli yasal düzenlemeleri yapma ve şiddeti ortadan kaldıracak çözümler üretme sorumluluğu yükledi. Kadına yapılan zulüm, işkence ve erkekten aşağı görme, kültür ve din maskesi altında sunulmaya çalışıldı. Ama kültürümüzde kadın kutsal görülmüş yurt, vatan bildiğimiz ülkemize Anadolu ismi verilmiş. İslam dininde bu tür davranışların hesabının sorulacağı açıkça beyan edilmiştir.
     Medya tarafından yapılan yanlış haberler sonucu bir çok kadının haklıyken haksız gösterildiğini dile getiren Aras, Kadın, bir ürün olarak sergilenmiştir. Kadına yapılan şiddetin toplumun temel taşı olan aile sistemine yapılmış saldırı olduğu unutulmuştur diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER