Iğdır Müftüsü Kulaz: Kadına en yüksek

Iğdır Müftüsü Kulaz: Kadına en yüksek değeri veren İslam dini merhamet dinidir


IĞDIR (A.A) - Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz, Kadına en yüksek değeri veren İslam dini merhamet dinidir dedi.
     Kulaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına uygulanan şiddetin dinimizce haram olduğunu, şiddet mağduru kadınlarda sağlık sorunları görüldüğünü, kadının yetiştirdiği çocukların da şiddetten olumsuz etkilendiğini belirtti.
     Kadına yönelik şiddetin ve diğer şiddet türlerinin ancak eğitimle önüne geçilebileceğini ifade eden Kulaz, Kadına en yüksek değeri veren İslam dini merhamet dinidir. İslam başka, Müslümanların davranışı başkadır. İslam dini 14 asır önce kadına o zaman için insanların hayal edemeyeceği kadar büyük haklar sağlamıştır dedi.
     İslam dinine göre yaşayan ailelerde kadına sevgi ve şefkat gösterildiğini anlatan Kulaz, kadının, şefkat sembolü olduğunu dile getirdi. Kuranda bir surenin adının Kadın Suresi olduğunu ifade eden Kulaz, şunları kaydetti:
     Bu da İslamın kadına verdiği değeri gösterir. Kadına şiddetin yaşandığı ailelerde, aile bağlarının ne kadar gevşediği bilinmeyen bir şey değil. Huzur varsa İslam ailesindedir, saygı varsa İslam ailesindedir. Bir Müslüman için her hususta en büyük örnek Peygamberin davranışıdır. Peygamberimiz, hiçbir hanımına bir fiske dahi vurmamış, zaman zaman onların dünyalık, refah istekleriyle kendisini rahatsız etmelerine de ses çıkarmamıştır.
    
     Muhabir: Özkan Arslan / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır Müftüsü Kulaz: Kadına en yüksek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER