İHD Siirt Şube Başkanı Aydın:

İHD Siirt Şube Başkanı Aydın: Cezaevlerindeki yaşanan hak ihlallerine son verilmelidir


SİİRT (A.A) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın, Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine son verilmelidir dedi.
     Aydın, İHD Siirt Şubesinde yaptığı açıklamada, Türkiyede cezaevlerinde insan onuruyla bağdaşmayan uygulamalar olduğunu savunarak, yetkililerin bu duruma dur demesi gerektiğini söyledi.
     Duyarsızlık nedeniyle cezaevlerinde can kayıplarının yaşandığını ileri süren Aydın, şöyle dedi:
     Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan vahşette 13 canı yitirdik. Türkiyedeki diğer cezaevlerinde de buna benzer sorunlar söz konusu. Siirt E Tipi Kapalı Cezaevinden şubemize yapılan başvurularda belirtilen hak ihlalleri yaşanacak hak ihlallerinin habercisidir. Türkiyedeki hemen hemen tüm cezaevlerinde ciddi şekilde yer sıkıntısı yaşanmakta; bu, bulaşıcı hastalık ve temel ihtiyaçların giderilememesi gibi çok ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Ciddi sağlık sorunu yaşayan tutuklu ve hükümlülerin tedavileri aksamakta ya da zamanında tedavi edilmedikleri için sağlık hizmetleri yetersiz olmaktadır. Sosyal ve sportif etkinlikler engellenmektedir. Siirt Cezaevi başta olmak üzere tüm cezaevlerindeki mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine son verilmelidir.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İHD Siirt Şube Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER