İHH Yalova Şube Başkanı Tan:

İHH Yalova Şube Başkanı Tan: -Suriyede 20 aydır devam eden olaylar yüzünden 10 milyon kişi açlıkla karşı karşıya kalmıştır


YALOVA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Yalova Şübe Başkanı Uğur Hakan Tan, Suriyede 20 aydır devam eden olaylar yüzünden 10 milyon kişi açlıkla karşı karşıya kalmıştır dedi.
     Tan, yaptığı yazılı açıklamada İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfının (İHH) bugün itibarıyla derneğimizin de içinde bulunduğu 150 sivil toplum kuruluşu ile birlikte, Suriyede büyük felaketle karşı karşıya kalan kardeşlerimiz için yardım seferberliği başlattığını belirterek şunları kaydetti:
     Suriyede 3 milyon kişi evini terk etti, ticaret hayatı durma noktasına geldi, hayvancılık ve tarım büyük oranda zarar gördü. Bu sebeple Suriye genelinde 10 milyon insan açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Suriyeli mülteciler Türkiye sınırındaki çadırlarda, elverişsiz koşullarda, yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kış mevsimi nedeniyle çadırlardaki insanlar ciddi sağlık ve barınma problemleri ile karşı karşıya. Bu nedenle Suriyeli mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Mülteci sayısı her geçen gün hızla artarken, yetersiz kalan kamplarda gıda ve diğer ihtiyaçlar da maalesef yeterince karşılanamıyor.
     Kilis sınırındaki Babusselam Kampında kalan mültecilerin durumlarının gittikçe kötüleştiğini, kışın gelmesiyle çadırlarda yaşayan mülteciler arasında salgın hastalıkların baş göstermesinin an meselesi olduğunu vurgulayan Tan, mülteciler için acil olarak gıda, battaniye ve çocuklar için kışlık mont ile çizme ihtiyacının karşılanması gerektiğini ifade etti.
     Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Olayların başladığı ilk günden itibaren hem Suriye içerisinde hem de Suriyelilerin sığındığı ülkelerde mültecilere yönelik yardım organizasyonları yürüten İHH çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Acil yardımlar, sağlık ve sosyal yardımlar üzerine yoğunlaşan İHHnın, mülteci kamplarındaki çalışmaları, son bir ayda hız kazanmış durumda. İHH ekipleri ilk etapta acil kriz durumunun giderilmesine yönelik acil gıda yardımında bulunarak sağlık çalışmaları gerçekleştiriyor. Bölgedeki insani kriz uzun soluklu bir çalışma programı gerektirdiğinden Suriye halkının kendilerine uzanacak yardım eline ihtiyacı var. Çocuklar açlık ve hastalıkla karşı karşıya. Bizler de yardım seferberliğine destek veren 150 Sivil Toplum Kuruluşundan biri olarak, ülkemizin duyarlılık ve dayanışma ruhuyla, Yalovada yaşayan duyarlı herkesi, mazlum Suriye halkına yardıma çağırıyoruz.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber İHH Yalova Şube Başkanı Tan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER