İhtiyaç sahibi 360 çocuğa kayak fırsatı

İhtiyaç sahibi 360 çocuğa kayak fırsatı -Erzurumda Yakutiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, maddi durumu iyi olmayan derslerinde başarılı 360 öğrenciye kayak eğitimi veriliyor -Belediye Başkanı Korkut:


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, maddi durumu iyi olmayan derslerinde başarılı 360 çocuğa, kayak eğitimi veriliyor.
     Palandöken Kayak Merkezinde oluşturulan pistte kayak imkanı bulan 70 farklı okuldan yaşları 6 ile 14 arasında değişen 360 öğrenci, 13 kayak öğretmeni gözetiminde yarıyıl tatilini spor yaparak değerlendiriyor.
     Hayatında ilk kez kayak yapan bazı öğrenciler de düşe kalka kayak yapmaya çalıştı. Kısa sürede kayak yapmasını öğrenen çocukların topluca kayması güzel görüntü oluşturdu.
     Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kış sporlarının yoğun şekilde yapıldığını belirterek, Erzurumun kış sporları turizminin merkezi konumunda olduğunu söyledi.
     Kentteki çocukların kayak sporunu öğrenmesi gerektiğinin altını çizen Korkut, Okullardan çocukları alıp, kayak öğretmek için buraya getirdik. Toplam 360 çocuk, kayak sporunu öğreniyor. Bizim amacımız bunların içerisinde profesyonel anlamda, iyi noktalara gelebilecek çocukları seçmek ve profesyonel takıma getirmektir. Bunu gerçekleştirebilirsek Erzurumda başarılı şampiyonların çıkmasına vesile olacağız diye konuştu.
     Korkut, proje için 70 farklı okula yazı yazarak, maddi durumu iyi olmayan, kayak yapamayacak durumda olan ancak okulda başarılı çocuklara kayak imkanı sağlamak için talepte bulunduklarını ifade etti.
     Pistte aynı anda kayak yapmaya çalışan 360 öğrencinin yüzde 90ının maddi durumunun iyi olmadığını anlatan Korkut, Kayak sporu biraz pahalı bir spor. Öğrenci başına kıyafetler bin 200 TLye mal oldu. Bununla beraber yemek ve ulaşımını da biz karşılıyoruz. Bizim sloganımız, Erzurumda herkes kayak öğrensin. İnşallah gelecek yıl üniversiteyle de bağlantıya geçerek, okulda başarılı olan arkadaşlarımıza burada kayak yaptıracağız dedi.
    
     -Bu proje Türkiyede ilk-
    
     Gelecek yılki hedeflerinin kentte bin çocuğa kayak öğretmek olduğunu belirten Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Palandöken Kayak Merkezine Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar büyük yatırımın yapıldığını anımsatarak, bu tesislerin kullanılması için çocuklara kayak öğrettiklerini vurguladı.
     Korkut, Amacımız bu gençlerin elinden tutmak, bunların yeteneklerini keşfetmek ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu çocuklar şu an yarıyıl tatilinde. Eğer bu kayak imkanı sunulmasaydı büyük ihtimalle bilgisayardan oyun oynayacaklardı. Ama biz onların enerjisini güzel şekilde kullanarak, spor yapmalarını sağlıyoruz. Bu proje Türkiyede ilk. Aynı anda 360 çocuk kayak yapabiliyor şeklinde konuştu.
     Kayak hocası Erdal Uraler de 360 çocuğa temel kayak eğitimi verdiklerini ifade ederek, başarılı olan çocukları yarışmalara hazırlayacaklarını kaydetti.
     Çocukların ilk kez kayakla tanıştığına dikkati çeken Uraler, Çocuklarımız buraya geldiğinde hayatında hiç kayak yapmamışlardı. Biz de onlara verdiğimiz eğitimle, hem kayak sporunu sevmelerini hem de tatil boyunca kayak yapmalarını sağlıyoruz dedi.
     Kurtuluş İlköğretim Okulunda ikinci sınıfta okuyan Alperen Kara, ilk kez kayak yapma imkanı bulduğunu vurgulayarak, İlk başlarda çok korktum ama kayak yapmasını öğrenince bu sporu sevdim dedi.
     Fatma Berfin Gömleksiz ise kayak merkezine ilk kez geldiğini ifade ederek, Kayak yapmak çok güzelmiş. Heyecanlanmıştım ama kayağı öğrenince zevkli olduğunu gördüm ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İhtiyaç sahibi 360 çocuğa kayak fırsatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER