İki ilde sahte emeklilik operasyonu

İki ilde sahte emeklilik operasyonu -Burdur ve Denizlide, sahte belgelerle 6 kişiyi yurt dışında çalışmış gibi gösterip SGKdan emekli olmalarını sağlamaya çalıştıkları öne sürülen 4 kişi ile emekli olmak için zanlılarla anlaştıkları


BURDUR (A.A) - Burdur ve Denizlide 6 kişiyi hak etmedikleri halde sahte belgeyle Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) emekli olmuş gibi göstermeye çalıştıkları iddia edilen 4 kişi ile emekli olmak için zanlılarla anlaştıkları öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.
     Burdur ve Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine, Burdur ve Denizlide 6 kişiyi sahte evrakla yurt dışında çalışıyormuş gibi göstererek SGKdan emekli olmalarını sağlamaya çalıştığı öne sürülen Ş.H, A.A, S.S. ve B.D. ile emekli olmak isteyen A.S, H.B, H.A, M.E, S.A. ve H.Öyü gözaltına aldı.
     Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopisi, sahte yurtdışı borçlanma belgeleri ile SGKya ait belgeler ele geçirildi. Zanlıların, emekli olmak isteyenleri, 3 bin ile 60 bin lira arasında fiyatlarla sahte belge ile yurt dışında çalışmış gibi gösterdikleri ileri sürüldü.
     Zanlıların sorgulamaları sürüyor.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Hatice Özdemir / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber İki ilde sahte emeklilik operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER