İki kız kardeşin bileğini bükemiyorlar

İki kız kardeşin bileğini bükemiyorlar -Bilek Güreşi Milli Takımda ay-yıldızlı formayı giyen abla ile kardeşi, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti -Bilek güreşi dünya şampiyonu Seval Yalçınkaya: -Dünya şampiyonalarında şampiyonluk h


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Bilek Güreşi Milli Takımda ay-yıldızlı formayı terleten Seval Yalçınkaya (27) ve kardeşi Elif Ezgi Yalçınkaya (18), gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.
     Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümünden 2010 yılında mezun olan Seval Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 yıldır bilek güreşi sporuyla uğraştığını kaydetti.
     Bilek güreşinin öncelikle bir erkek sporu gibi geldiğini ifade eden Yalçınkaya, Bu spor başka ülkelerde yaygın şekilde yapılıyor. Ben de severek yapıyorum. Dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde ettim. Brezilyada 9-20 Eylülde yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında üçüncü oldum. Daha önceki dünya şampiyonalarında şampiyonluk hedefimi gerçekleştirdim ancak tekrar dünya şampiyonu olmak istiyorum dedi.
     Yalçınkaya, dışarıdan bakıldığında görünüşüm nedeniyle voleybol sporuyla ilgilendiğini düşünenlerin olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bilek güreş yaptığımı öğrenince şaşırıyorlar. Bu sporun bana çok fazla katkıları oldu. Bütün kadınlara tavsiye ederim. Ailem öncelikle bilek güreşi yapmama karşıydı. Ancak daha sonra şampiyonluklar almaya başlayınca gurur duydular ve beni desteklediler. Görünüşte güçlü gibi değilim. Maçı yapıp yendiklerim bana kızıyor. Kaybedenler, sürekli maç yapmak istiyor. Erkeklerle de antrenman yapıyorum. Onlarla antrenmana yapmak avantaj sağlıyor.
    
     -Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenim görüyor-
    
     Elif Ezgi Yalçınkaya da (18) Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi son sınıfta öğrenim gördüğünü ve üniversiteye hazırlandığını bildirdi.
     Bilek güreşi sporuna geçen yıl başladığı anlatan Yalçınkaya, şöyle devam etti:
     Daha sonra milli takıma katıldım. İlk kez milli formayı giydiğim Brezilyadaki dünya şampiyonasında derece alamadım ama çok iyi bir deneyim oldum. Bilek güreşi erkek sporu olarak görülüyor. Beni gören arkadaşlarım da bilek güreşi yapmak istiyor. Bazen ablamla, akrabalarımla bilek güreşi yapıyorum.
     Bilek Güreşi Milli Takım antrenörü Şener Aktan da Seval Yalçınkayanın Eskişehirin bilek güreşindeki ilk dünya şampiyonu olduğunu anımsatarak, başarılı sporcunun kardeşi Elifin de ablasının başarıları nedeniyle spora başladığını ve ilk kez milli formayı giydiğini bildirdi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İki kız kardeşin bileğini bükemiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER