İkinci kez hayata tutundu

İkinci kez hayata tutundu -Karaciğer naklinden sonra kullandığı ilaçlar nedeniyle böbrekleri zarar gören 25 yaşındaki genç, teyzesinin böbreğiyle ikinci kez hayata tutundu


ANTALYA (A.A) - Antalyada 18 yaşında karaciğer nakli olan ve kullandığı ilaçlar nedeniyle böbrekleri zarar gören 25 yaşındaki genç, teyzesinin böbreğiyle hayata yeniden Merhaba dedi.
     10 yaşındayken karaciğer yetmezliği teşhisi konulan ve 8 yıl sonra karaciğer nakli yapılan Doğukan Hazar Keleşin, nakil sonrası kullandığı ilaçlar böbreklerine zarar verdi. Bu kez böbrek yetmezliği sorunuyla karşı karşıya kalan Keleş için ailesi seferber oldu. Annesi Nuriye ile babası Hüsamettin Keleş, böbreklerini vermek istedi ancak uyum sağlanamayınca Keleşin imdadına teyzesi Rabia Bozdemir yetişti.
     Böbrek nakli için Ankaradan Antalyaya gelen genç ile Bursadan gelen teyzesi Bozdemir, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezinde Doç. Dr. Ayhan Dinçkanın başkanlığındaki ekip tarafından 3 gün önce ameliyata alınarak, nakil operasyonu gerçekleştirildi.
     Teyzenin böbreğini Keleşe nakleden Doç. Dr. Dinçkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keleşin ve teyzesi Bozdemirin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve birkaç gün sonra taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.
    
     -Bu kez hayatımı teyzem kurtardı-
    
     Teyzesiyle aynı odayı paylaşan Doğukan Hazar Keleş, İkinci defa bir nakil operasyonu gerçekleştirdim. Bu kez hayatımı teyzem kurtardı, bana böbreğini vererek dünyaya yeniden merhaba dememi sağladı. Böbrek yetmezliği sorunu yaşadığımı öğrendiğimde üzülmüştüm, şimdi ise mutluyum dedi.
     Bir inşaat firmasında grafiker olarak çalıştığını belirten Keleş, rahatsızlığı nedeniyle işsiz kaldığını, ancak taburcu olduktan sonra yeniden iş aramaya devam edeceğini kaydetti.
     Gönüllü olarak böbreğini veren 2 çocuk annesi 53 yaşındaki Rabia Bozdemir de, yeğenini çok sevdiğini ve hiç düşünmeden gönüllü olarak böbreğini verdiğini söyledi. Keleşin hayatta daima başarılı olmasını ve hayallerine kavuşmasını arzuladığını ifade eden Bozdemir, Doğukan, benim de çocuğum. Bugün de olsa hiç düşünmeden böbreğimi veririm. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın diye konuştu.
     Gözyaşlarına hakim olamayan anne Nuriye Keleş ise böbreğini verdiği için kardeşine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber İkinci kez hayata tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER