İkizini karnında taşıyan çocuk ameliyat edildi

İkizini karnında taşıyan çocuk ameliyat edildi -Gaziantepte 4 yıl önce yapışık ikiz olarak dünyaya gelen ve tedavi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edilen çocuğa operasyon yapıldı -Prof. Dr. Tuncer:


ADANA (A.A) - Gaziantepte yaklaşık 4 yıl önce yapışık ikiz olarak dünyaya gelen ve tedavi için Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edilen İlknur İ.ye, başarılı bir operasyon yapıldığı bildirildi.
     ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinde tedavi altında bulundurulan ve başı olmayan kardeşini göğüs ve karnına yapışık olarak taşıyan İlknur İyi, ikizinden ayırmak için operasyon yapıldığını söyledi.
     İlknur bebeğin doğumuyla ilgili konunun, tıpta ender görülen hastalıklardan olduğunu ve yaklaşık 50 bin doğumda bir görüldüğünü belirten Tuncer, Yaklaşık 10 saat süren başarılı bir operasyon ile İlknur İnin, başı olmayan karnındaki yapışık ikizi ayrıldı. İlknur, şuan yoğun bakımda tedavi altında. Ameliyattan sonra bağlandığı suni solunum cihazından ayrıldı, ancak hala yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Şuan için her şey yolunda gibi görülüyor dedi.
     Tuncer, küçük İlknurun yoğun bakımda olduğu için görüntülemenin mümkün olmadığını, detaylı açıklamayı daha sonra yapacaklarını söyledi.
    
     -İkizinden ayrılacağı günü bekliyordu-
    
     Kilisin Belenözü Köyünde yaşayan Lüfiye İ. ve Ahmet İ. çiftinin, yaklaşık 4 yıl önce Gaziantepte bir hastanede, birinin başı olmayan yapışık ikiz kız bebekleri dünyaya gelmiş, yapışık ikizler Adanadaki ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edilerek burada tedavi altına alınmıştı. Bu süre zarfında bebeklerden biri normal gelişimini sürdürürken, diğeri ise başı olmadan kardeşinin göğüs ve karnına yapışık olarak kol ve bacakları kardeşine göre daha az gelişebilmişti.
     Ailesinin arayıp sormadığı bebeğe, hastane personeli tarafından İlknur adı verilmişti. Çocuk Cerrahi Servisi sorumlu hemşiresi Refiye Özgene anne diyen İlknur, servisin adeta maskotu ve sevgilisi olmuştu.
     Yardımla bir yere tutunarak yürüyebilen küçük İlknur, elbisesinin altında gizlediği başı olmayan ikizinden ayrılacağı günü bekliyordu.
     (VOL-AG-SFD)
<< Önceki Haber İkizini karnında taşıyan çocuk ameliyat edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER