İl Genel Meclis 2012 yılı kasım

İl Genel Meclis 2012 yılı kasım ayı olağan toplantısı -Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak: 5 bin 500 öğrencimizle Bayburt Üniversitesinde eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Hedefimiz 4 fakültede 8 bin öğrenci sayısına ul


BAYBURT (A.A) - Bayburt İl Genel Meclisi 2012 yılı kasım ayı olağan toplantısı yapıldı.
     Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, meclis üyelerine Bayburt Üniversitesi ve 2013 yatırımları hakkında bilgi verdi.
     Üniversitenin 5 bin 500 öğrenciyle 2012- 2013 yılı eğitim öğretimine devam ettiğini dile getiren Budak, şunları söyledi:
     Üniversitemizin en büyük sıkıntısı fiziki bina yetersizliğidir. Gelecek yıl 4 fakültemizde yaklaşık 8 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedeflemekteyiz. Bundan dolayı da çok acil eğitim binasına ihtiyacımız vardır. Üniversite Yapı İşleri birimimize çok iş düşmekte, birimimiz proje hazırlayarak önümüzdeki yaz sezonuna en az iki hizmet binasının inşasına başlayıp yeni sezona hazırlayarak, öğrencilerimizin daha rahat ve refah bir fiziki ortamda eğitim almalarını sağlayacağız. Aydıntepe ilçemizi pilot bölge seçtik. Buraya Üniversite bölüm şubeleri açmayı hedefliyoruz. En az 5-6 şube açacağız.
     Üniversitemizde Strateji Planı hazırlıyoruz,bu plana uygun projeler hazırlayıp şu an 17 - 18 milyon olan bütçemizi,Devletimizin kaynak aktarma sıkıntısı olmadığından yeni projelerimizle 30-35 milyona çıkarmak istiyoruz.
     Bayburtlu iş adamlarımızın üniversitemize destek ve yatırımlarını bekliyoruz. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasını yaptıran hemşehrimiz Kazım Erdemin ismini yaptırdığı binamıza verdik bu geç kalınmış bir karardı belki ama artık üniversitemize yatırım yapan tüm müteşebbislerimizin ismi okul binalarımızda yaşatılacak.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber İl Genel Meclis 2012 yılı kasım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER