İl Genel Meclisi Başkanı Alkış:

İl Genel Meclisi Başkanı Alkış: Bana göre artık kimyasal depolama tesisinin önü resmen tıkanmıştır


YALOVA (A.A) - Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, Bana göre artık kimyasal depolama tesisinin önü resmen tıkanmıştır dedi.
     Ali Rıza Alkış, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK raporunda Yalovada kurulmak istenen kimyasal depolama tesisleriyle ilgili sağlık koruma bandının 7 ila 40 kilometre arasında olması gerektiğini belirten raporu açıkladığını belirtti. Rapora göre Yalovada böyle bir tesisin kurulamayacağını belirten Alkış, şöyle konuştu:
     İlde oluşturulan komisyon ise TÜBİTAKtan gelen bu rapor doğrultusunda ilin depremselliğinin de göz önünde bulundurarak 40 kilometrelik sağlık koruma bandının esas alınması görüşüne vardı. Benim bildiğim kadarıyla sağlık koruma bantları kişi ya da şirketlerin kendi mülkiyetinde olmalıdır. 40 kilometrelik sağlık koruma bandı demek, bu insanların Armutluya kadar olan arazileri satın almaları gerektiği anlamına gelir. Bu rapordan yola çıkarak eğer sağlık koruma bandı şartsa ve bu koruma bandı TÜBİTAKın verdiği ve komisyonun onayladığı bu rapora göre oluşturulacaksa kimyasal depolama tesisinin Yalovada kurulmasının önü artık tıkanmıştır demek mümkündür. Bana göre artık kimyasal depolama tesisinin önü resmen tıkanmıştır diye konuştu.
     Tesis konusunun Yalova gündemine taşındığı ilk günden beri AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkunun hep sağduyulu davrandığını ve olayın enine boyuna tartışılması gerektiğini savunduğunu vurgulayan Alkış, Vekilimiz her zaman konunun hassasiyetini bilerek adım attı. Yalovanın istekleri doğrultusunda bu konunun peşini hiç bırakmadı. Ankarada konunun takipçisi oldu. Bugün gelinen bu noktada onun büyük bir emeği vardır. O nedenle kendisine çok teşekkür ederim dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İl Genel Meclisi Başkanı Alkış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER