İl Genel Meclisi toplantıları

İl Genel Meclisi toplantıları -Dinar depreminin 17. yıl dönümü


AFYONKARAHİSAR (A.A) - İl Genel Meclisi toplantısında, Afyonkarahisarın Dinar ilçesinde 1 Ekim 1995te meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremin 17. yıl dönümünde depremin unutulması damgasını vurdu.
     İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel başkanlığında toplanan İl Genel Meclisinde gündemdeki maddeler görüşüldü.
     İl Genel Meclisi MHP Dinar Grup Üyesi İbrahim Acar, 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen ve resmi rakamlara göre 90 kişinin hayatını kaybettiği Dinar depreminin unutulduğunu savundu.
     Depremle, Dinarın yerle bir olduğunu anlatan Acar, şunları kaydetti:
     Saat 18.00 sıralarında, Dinar yıkıldı. Dinarda elektrik yok. Aradan 15-20 dakika geçti, sonra bir rüzgar ve yağmur başladı. Resmi rakamlara göre 90 kişi deprem şehidi oldu. Dün, 1 Ekim 2012 ve depremin yıl dönümü idi. Biz 1 Ekimde, Dinar depremi olduğunu unuttuk. Burada ben dahil 4, Dinar temsilcisi var, bizler unuttuk. Dinardaki insanlar da unuttu. Sadece Dinar Belediyesi camilerde mevlit okutarak hatırlatmaya çalışıyor. Üniversite öğrencileri de o depremde şehit oldu. Biz 1 Ekim 1995teki depremi unutmayacağız, unutturmayacağız. Millet olarak her şeyi unuttuğumuz gibi o depremin, insanların kendi ailelerinde derin yaralar açtığını da unuttuk. İnşallah bundan sonra ülkemizde deprem acısı olmaz, daha büyük acılar yaşamayız.
    
     -Bize de büyük görevler düşüyor-
    
     İl Genel Meclisi Başkanı Sel de Dinar depreminin Türkiyede bir milat olduğunu belirterek, deprem yönetmeliklerinde değişikliklerin yapıldığını ifade etti.
     Türkiyede deprem konusunda ciddi adımların atıldığını dile getiren Sel, Şimdi ise yeni bir dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşüm İstanbuldan başlıyor. Bize de düşen büyük görevler var. Yaptıklarımızı iyi yapmak durumundayız. Bu konuda bazı vatandaşlarımız daha az para gitsin diye konuya hassasiyet göstermiyor, gerekli kontrolleri yaptırmıyor. Herkes elinden gelen çabayı göstermesi lazım. Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin diye konuştu.
    
     Muhabir: Ekip / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İl Genel Meclisi toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER