İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akkuş, süt sağım ünitesini ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Bigada süt sağım ünitesini ziyaret etti.
     Akkuş, Bigadaki Ahmetler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait 2x12 başlık merkezi toplu süt sağım ünitesinde incelemede bulunup, yetkililerden bilgi aldı.
     Üniteyle ilgili değerlendirmede bulunan Akkuş, Ünitede hijyenik ortamda bir defada 24 baş hayvan yaklaşık olarak 10 dakikada sağılmaktadır. Bu sayede köyde üretilen sütün hijyenik koşullarda organizeli olarak satılıyor. Üreticinin eline daha fazla gelir getirmesinin yanında, üreticiler sağım zamanı için günlük yaşamlarından önemli bir kısmını ayırmak zorunda kalmıyor. Hayvan sayıları ve ortalama süt miktarları kayıt altına alınarak, hayvanların sağlığı ve sütün hijyeni kontrol altında tutuluyor dedi.
     Akkuş, sütün havayla temas etmeden doğrudan soğutma tankına gitmesinin, oradan da süt ürünleri üreten firmalar tarafından soğuk zincirle satın alınmasının, kaliteli süt ürünü olarak sofralarda yer alması sağlıklı yaşam açısından önemli olduğunu dile getiren Akkuş, bu tip önemli tesislerin ilde yaygınlaşmasının daha faydalı olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER