İl Koordinasyon Kurulu toplandı

İl Koordinasyon Kurulu toplandı


MALATYA (A.A) - İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı yapıldı.
     İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda Vali Ulvi Saranın başkanlığındaki toplantıda, 2012de Malatyada yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verildi.
     Vali Saran, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kentte il müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalarda aksayan kısımları ortaya koymak adına toplantının önemli olduğunu ifade etti.
     Yılın ortasında bulunulan bu günlerde kurumların yatırımlarını istişare etmelerine daha da çok ihtiyaç olduğunu dile getiren Saran, yol altyapısı, sulama gibi çalışmaların karşılıklı işbirliği gerektirdiğini vurguladı.
     Malatya Valiliği tarafından hazırlanan ve toplantıda okunan raporda, 2012 yatırım programlarında 8 sektörde 656 projenin yer aldığı belirtildi.
     Yatırım projelerinin 2012 yılı toplam tutarının 3 milyar 43 milyon 345 bin lira, 2012 yılı ödeneğinin ise 357 milyon 483 bin lira olduğu kaydedildi. Yatırım ödeneklerinde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 10 milyon 209 bin lira tutarında bir artış sağlandığı ifade edildi.
     Projelere dönem itibariyle 92 milyon 483 bin lira harcama yapılarak, yüzde 26 oranında nakdi gerçekleşme kaydedildiği belirtildi.
     Yatırımcı kuruluşlar bazında ödenek tutarları bakımından Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğünün 61 milyon 722 bin lirayla birinci, Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürlüğünün de 50 milyon 212 bin lirayla ikinci, İl Özel İdaresinin 48 milyon 473 bin lirayla üçüncü sırada yer aldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İl Koordinasyon Kurulu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER