İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı -Antalya Valisi Altıparmak: -2012 huzurlu, güvenli, başarılı bir yıldı. İnşallah 2013, çok daha iyi, başarılı projelere imza atacağımız, huzurlu, sağlıklı, başarılı bir yıl olur. Bunun, başlatıl


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 2012 huzurlu, güvenli, başarılı bir yıldı. İnşallah 2013, çok daha iyi, başarılı projelere imza atacağımız, huzurlu, sağlıklı, başarılı bir yıl olur. Bunun, başlatılan projelerle gerçekleşeceği yönündeki inancımı da paylaşmak istiyorum dedi.
     2013 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
     Toplantıda konuşan Vali Ahmet Altıparmak, 2012 yılında ulusal yatırım programında 50 proje bulunduğunu, genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile Mahalli İdareler tarafından ise toplam 2 bin 619 projenin yürütüldüğünü kaydetti. Bu projelerin toplam bedelinin 6 milyar 73 milyon lira olduğunu belirten Altıparmak, 2011 yılı sonuna kadar yapılan harcamanın 2 milyar 58 milyon lira, 2012 yılı ödeneğinin ise 1 milyar 34 milyon lira olduğunu açıkladı.
     Kasım ayı itibariyle yüzde 73lük parasal gerçekleşmenin sağlandığına değinen Altıparmak, 2 bin 619 projenin bin 446sının tamamlandığını, 709unda çalışmaların devam ettiğini, 89unun ihale aşamasında olduğunu, 375 projenin ise çalışmalarına henüz başlanmadığını vurguladı. Altıparmak, 2012 yılı yatırımlarının yüzde 22sinin ulaştırma, yüzde 13ünün eğitim, yüzde 9unun enerji, yüzde 5inin tarım, yüzde 5inin turizm, yüzde 2sinin sağlık, yüzde 44ünün de diğer kamu hizmetleri alanında olduğunu bildirdi.
     Altıparmak, 30 Kasım 2012 itibariyle ulaştırma sektöründe 236 milyon lira, eğitim sektöründe 103 milyon lira, enerji sektöründe 64 milyon, tarım sektöründe 54 milyon, turizm sektöründe 33 milyon ve sağlık sektöründe 17 milyon lira harcama yapıldığına değindi.
     Vali Ahmet Altıparmak, 2012 huzurlu, güvenli, başarılı bir yıldı. İnşallah 2013, çok daha iyi, başarılı projelere imza atacağımız, huzurlu, sağlıklı, başarılı bir yıl olur. Bunun, başlatılan projelerle gerçekleşeceği yönündeki inancımı da paylaşmak istiyorum dedi.
    
     -Bakıcı ailede en alt sırada olan illerden bir tanesiyiz-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve yurtlarda kalan çocukların bakıcılığını üstlenecek aileleri içeren Gönül Elçileri projesini hatırlatan Altıparmak, bu projede Antalyada 33 ailenin başvuruda bulunduğunu kaydetti.
     Altıparmak, Bakıcı aile konusunda en alt sırada olan illerden bir tanesiyiz. Yüzlerce çocuğu almış iller var. Bu konuda daha gayretli olmak durumundayız. Bakıcı aile konusunun Antalya gündemine girmesi gerekiyor diye konuştu.
     Türkiyeye sığınan Suriye vatandaşlarına da dikkati çeken Vali Altıparmak, binlerce ailenin yardıma ihtiyacı olduğuna işaret etti. Sığınmacıların herşeye ihtiyacı olduğunu anlatan Altıparmak, öncelikle ilaç, kuru gıda ve battaniyeye ihtiyaç olduğunu anlattı.
     Toplantıda kamu kurumlarının yetkilileri, kaymakamlar ve belediye başkanları söz alarak 2012 yılında çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER