İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğu, konser hazırlıklarına başlıyor


GAZİANTEP (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Türk Halk Müziği Topluluğunun yeni sezon için konser hazırlıklarına başlayacağı bildirildi.
     Aykanat, yaptığı yazılı açıklamada, Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren topluluğun 2011 yılı Nisan ayı içinde yaklaşık 40 kişilik bir grup olarak Ömer Ersoy Kültür Merkezinde çalışmalarına başladığını anımsattı.
     Gaziantepteki kamu görevlilerinin katılımıyla kurulan topluluğun, bir yıl içerisinde yaklaşık 85 kişilik bir kadroya ulaştığını ifade eden Aykanat, şunları kaydetti:
     Koromuz, çok değerli TRT Ankara saz sanatçıları Remzi Yeni ve Arslan Akyolun da konuk sanatçı olarak katıldığı, Şef Ahmet Güneş yönetiminde 6 Nisan 2012de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yaklaşık bin 500 kişiye ilk konserini vermiştir. Öğrencisinden öğretmenine, doktorundan ev hanımına, çalışan çalışmayan dileyen herkesin katılabileceği, bir dostluk ortamı haline gelen topluluğumuz, öncelikli olarak Gaziantepin ve sonrasında da tüm yörelerimizin türkülerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Münif Paşa İl Halk Kütüphanesinde 2012-2013 sezonunda vermeyi amaçladığı konserler için 28 Eylül Cuma günü çalışmalarına başlayacak.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER