İl Kültür ve Turizm Müdürü Küçükdağlı:

İl Kültür ve Turizm Müdürü Küçükdağlı: -Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarıyla Eshab-ı Kehfin Afşinde olduğu bir kez daha kanıtlandı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Uluslararası İnanç Turizmi ve Eshab-ı Kehf sempozyumunun başarılı geçtiğini bildirdi.
     Küçükdağlı, yaptığı açıklamada, ilk kez düzenlenen sempozyumun Afşin ve Kahramanmaraşta yapıldığını belirtti. Küçükdağlı, Eshab-ı Kehf olayının sadece İslamda değil Hristiyanlık ve diğer semavi dinlerce de önemli olduğunu ifade etti.
     Eshab-ı Kehfin tarihi ve turizm açasından öneme sahip olduğunun altını çizen Küçükdağlı, Eshab-ı Kefhin manevi ve tarihsel değerini paylaşma adına düzenlediğimiz uluslararası sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden 42 bilim adamı bildirileriyle katıldı. Sempozyum sonunda Eshab-ı Kehfin gerçekliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarıyla Eshab-ı Kehfin Afşinde olduğu bir kez daha kanıtlandı. Genel anlamda sempozyum başarılı geçti diye konuştu.
     Dünyanın 33 farklı noktasında Eshab-ı Kehf kıssasının geçtiğine dair bilgilerin bulunduğunu anlatan Küçükdağlı, akademisyenlerin kanaat olarak asıl Eshab-ı Kehfin Kahramanmaraşta olduğunu kabul etmelerinin kent adına önemli olduğuna işaret etti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber İl Kültür ve Turizm Müdürü Küçükdağlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER