İlk adımlarını 10 yıl sonra atabildi

İlk adımlarını 10 yıl sonra atabildi -Doğuştan meningomiyelosel hastası olan 10 yaşındaki Fatma Betül Şimşek, gördüğü tedavi sonrasında yürümeye başladı


KONYA (A.A) - Doğuştan omurilik dokusu kese halinde sırtında doğan ve bu nedenle belden aşağısı felç olan çocuk, gördüğü tedavi sonrası ilk kez yürümeye başladı.
     Spina Bifida olarak adlandırılan hastalığın en kötü hali olarak bilinen Meningomiyelosel hastalığı teşhisi konulan Fatma Betül Şimşek (10) ailesi tarafından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.
     Anne Selma Şimşek, Fatma Betülün 8 günlükken beyin ameliyatı olduğunu, belinden, beyninden ve ayaklarından birçok operasyon geçirdiğini söyledi.
     Yürüyebilmek için büyük mücadele veren Fatma Betülü tedavi için birçok hastaneye götürdüklerini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:
     Son olarak Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesine geldik. Buradaki doktorlar, kızımın yürüyebileceğini ancak 2 bin 500 liralık bir cihazın alınması gerektiğini belirtti. Kızımın öğretmeni Yasemin Özgen ile birlikte Konya Valisi Aydın Nezih Doğanın eşi Hatice Doğan ile görüştük. Hatice Doğan, cihazın alınması için destek vereceklerini söyledi ve hayırseverlerin desteğiyle cihaz alındı. Kızım, doktor kontrolünde yaklaşık bir ay bu cihazı kullanarak egzersiz yaptı, yürümek için çok çaba harcadı, verdiği çabalar boşa gitmedi.
     Baba Hasan Şimşek de tek çocukları olduğunu belirterek, kızının yürümesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şimşek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
     SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Levendoğlu ise Betül Şimşeke 15 gün boyunca cihazı bacaklarına takarak yürüme eğitimi verdiklerini kaydetti.
     Bu tür hastalıklarda doğru teşhis ve tedavinin önemli olduğuna dikkati çeken Levendoğlu, Yürüme eğitimiyle hastamız yürümeye başladı. Hastanın çok azimli ve istekli olması da iyileşme süresini çabuklaştırdı. Bundan sonraki süreçte cihazın boyunu küçülteceğiz. Böylelikle daha rahat yürüyebilecek. Belirli bir süreden sonra da cihazı tamamen çıkarmayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Konya Niyazi Usta İlköğretim Okulu Müdürü Murat Koçak, Fatma Betülün okula annesinin kucağında geldiğini ve öğrencilerinin bu durumuna çok üzüldüklerini belirtti.
     İdareci ve öğretmenler olarak Fatma Betül için neler yapabileceklerini konuştuklarını anlatan Koçak, Burada gördüğü tedavi sonrası tekerlekli sandalyeden kurtuldu. Öğrencimizin 4üncü sınıfa kimseden ve hiçbir cihazdan destek almadan yürüyerek geleceği günü özlemle bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber İlk adımlarını 10 yıl sonra atabildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER