İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası -CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: -Atatürkün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgiyle olur


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Atatürkün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgiyle olur dedi.
     Dibek, İlköğretim Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin ilköğretimde atıldığını belirtti.
     Aileye, çevreye, ulusa ve insanlığa yararlı olmanın okuma ve yazmayı öğrenmekle başladığını ifade eden Dibek, şunları kaydetti:
     Atatürkün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgiyle olur. İlköğretimin önemine inanan büyük Atatürk, Cumhuriyetin ilanından sonra harf devrimini gerçekleştirdi. Harf devrimi sonucu, yurdumuzda okuma-yazma bilenlerin sayısı giderek çoğaldı. Cumhuriyete ve cumhuriyet kazanımlarına bağlı, tüm yurttaşlarımızın okuma ve yazmayı bildiği bir Türkiyeyi hedeflemek temel önceliliğimiz olmalıdır. Büyük Atatürkün ülkeyi emanet ettiği, geleceğimiz olan öğrencilerimiz ile onları Cumhuriyet değerleriyle yetiştiren öğretmenlerimizin ve ailelerimizin, yeni eğitim ve öğretim yılını kutlar, başarılar dilerim.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber İlköğretim Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER