İllerin yöresel ürünleri bu fuarda buluşacak

İllerin yöresel ürünleri bu fuarda buluşacak -1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri Tanıtım Günleri Fuarında 50 şehre ait yöresel lezzetler ve ürünler tanıtılacak


ANTALYA (A.A) - 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri Tanıtım Günleri Fuarında 50 ilin yöresel lezzetleri, ürünleri tanıtılacak.
     Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Kültür Turizm Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ziraat Ajansı tarafından desteklenen 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri Tanıtım Günleri Fuarı 15-18 Kasım tarihlerinde Antalyada yapılacak.
     Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sempozyum Koordinatörü Mehmet Ali Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu organizasyonun yöresel ürün üreticiler ile akademisyenleri ve tüketicileri bir çatı altında buluşturacağını söyledi.
     Etkinlik kapsamında yöresel ürünlerle ilgili sempozyum düzenleneceğini, ürün tanıtımlarının yapılacağını, 150 bildiri sunulacağını, çeşitli alanlarda 120 sergi açılacağını anlatan Eroğlu, 50 ilin yöresel özelliklerinin bu etkinlikte görülebileceğini vurguladı.
     Bu etkinliğin en önemli özelliğinin ise yöresel ürün üreticileri ile akademisyenleri bir araya getirecek olması olarak anlatan Eroğlu, Bugüne kadar yöresel ürünler konusunda farklı etkinlikler düzenlendi, ama ilk defa akademisyenler ile üreticiler bir araya gelecek, sorunlarını tartışacak, yeniliklerini tanıtacaklar diye konuştu.
     Fuarın yöresel ürünler konusunda çalışma yapan akademisyenlerin elde ettiği sonuçları sektörle paylaşması için de önemli bir fırsat sunacağını bildiren Eroğlu, sektör ile üniversite arasında önemli bir işbirliğinin de temeli atılacağını ve yeni projelerle yöresel ürünlerin önünün açılmasının sağlanacağını kaydetti.
     Fuarda Kars Kaşarından Hatay Künefesi, Devrek Bastonundan Buldan Bezine kadar bir çok ürünün yer alacağını anlatan Eroğlu, yöresel ürünlerin 4 gün boyunca Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezinde sergileneceğini belirtti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber İllerin yöresel ürünleri bu fuarda buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER