İmam Hatip Lisesi yerinin belediyeye devredilmesi

İmam Hatip Lisesi yerinin belediyeye devredilmesi -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Meydanlar şehirlerin modern çizgiye ulaşmaları yolundaki en büyük etkenlerden biridir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, meydanların, şehirlerin modern çizgiye ulaşma yolundaki en büyük etkenlerden biri olduğunu belirtti.
     Canlı, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulunun belediyenin sorumluluğunda olan kentin temel sorunlarıyla alakalı görüş ve önerilerinin Gümüşhane Belediye Meclisi tarafından gündeme alınıp değerlendirildiğini ifade etti.
     Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulunun, Zafer Meydanı üzerinde atıl durumda bulunan eski İmam Hatip Lisesi binası yerinin başka amaçla kullanılmamak ve yapılaşmaya gidilmemek kaydıyla kent meydanı olarak düzenlenmek üzere Gümüşhane Belediyesine devredilmesinin kentin yararına olacağı konusunda hemfikir olduklarını belirten Canlı, şunları kaydetti:
     Öncelikle Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kuruluna konu ile ilgili göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. Meydanlar, şehirlerin modern çizgiye ulaşmaları yolundaki en büyük etkenlerden biridir. Zafer Meydanı da ilimizin gözde bölgesinde yer alan önemli yerlerden bir tanesidir. Buraya yapılacak kent meydanı Kemaliye Camisi ile bütünleşerek şehrimize güzel ve estetik bir görünüm kazandıracaktır. Bu açıdan Zafer Meydanı üzerinde yer alan ve halen atıl durumda bulunan eski İmam Hatip Lisesi binası yerine modern bir çizgide tasarlanmış, kentin çehresini değiştirecek, yeşil alanıyla, havuzuyla, dinlenme alanlarıyla, vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği ve Gümüşhaneye estetik görünüm kazandıracak bir kent meydanı oluşturmak bizlere mutluluk verecektir. Zafer Meydanında bulunan eski İmam Hatip Lisesi yerinin kent meydanı yapılmak üzere Gümüşhane Belediyesine devredilmesi isteği doğrultusunda, ilgili alanın belediyemize devredilmesi halinde 2 yıl içerisinde güzel bir şekilde tasarlanmış, şehrimize estetik görünüm kazandıracak bir kent meydanı yapıp kamuoyunun hizmetine sunacağız.
    
     Muhabir : İbrahim Özdemir
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber İmam Hatip Lisesi yerinin belediyeye devredilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER