İmam hatip ortaokullarına kayıtlar 17 Ağustosta

İmam hatip ortaokullarına kayıtlar 17 Ağustosta sona erecek -Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Şahan: -İmam hatip ortaokulunu bitiren istediği liseye, imam hatip lisesini bitiren de istediği üniversiteye gidebilecek


KAYSERİ (A.A) - Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Şahan, İmam hatip ortaokulunu bitiren istediği liseye, imam hatip lisesini bitiren de istediği üniversiteye gidebilecek dedi.
     Şahan, yaptığı açıklamada, eğitim sistemindeki yeni düzenlemeyle imam hatip ortaokullarının yeniden açıldığını anımsattı.
     Kayseride imam hatip eğitim için 10 okul belirlendiğini ifade eden Şahan, 2 okulda da hem lise hem ortaokul düzeylinde bu eğitimin verileceğini söyledi.
     Ortaokullara kayıtların 23 Temmuzda başladığını anımsatan Şahan, Kayıtlar 17 Ağustosta sona erecek. Liselere kayıtlar ise 15 Ağustosta başlayıp, 10 Eylüle kadar sürecek. İmam hatip ortaokulunu bitiren istediği liseye, imam hatip lisesini bitiren de istediği üniversiteye gidebilecek. Bu okulları tercih eden öğrenci, aynı zamanda dini bilgilerle donanmış olacak. İmam hatip ortaokulları açılsın, kat sayı kaldırılsın istedik, devlet bunları yaptı. Bizler de çocuklarımızı bu okullara gönderip, onların dini eğitim almalarını sağlayalım dedi.
     Şahan, bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu İmam Hatip Ortaokulları Platformunun bu okullara talebi artırmak için broşür ve bilbord ilanları hazırlattığını belirterek, broşürde okullar, adresleri ve telefon numaralarına yer verildiğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber İmam hatip ortaokullarına kayıtlar 17 Ağustosta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER