İmam nikahlı eşine kavuşmak için yardım

İmam nikahlı eşine kavuşmak için yardım bekliyor -Alaplı ilçesinde yaşayan bir kişi imam nikah kıydığı Filipinli eşine kavuşabilmek için yetkililerden yardım bekliyor


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı ilçesinde yaşayan Mehmet Şah Beyaztaş (32), 2008 yılında internette tanıştığı ve imam nikah kıydığı Filipinli eşi Jhonabelle Delos Santosa kavuşabilmek için yardım bekliyor.
     Beyaztaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008de bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı sevgilisini Türkiye getirmek istediğini ancak maddi durumunun iyi olmadığı için yardım beklediğini söyledi.
     Yaklaşık 2 yıl önce Filipinlere arkadaşlarının yardımlarıyla giderek sevgilisiyle imam nikahı kıydığını anlatan Beyaztaş, şöyle konuştu:
     Bir sosyal paylaşım sitesinde 2008de tanıştığım Jhonabelle Delos Santos ile 2 yıl internet üzerinden görüştük. Ardından 2010da arkadaşlarımın maddi yardımlarıyla Filipinlere gittim. Orada Katolik olan sevgilimi Müslüman olması için ikna ettim. Sevgilimi ikna ettikten sonra oradaki bir Müslüman mahallesindeki camide imam nikahı kıydık. Resmi nikah kıymak için Türk konsolosluğuna başvurdum. Ancak sürecin çok uzun olduğunu bana söylediler. Bende 10 günlük iznim bittiği için geri dönmek zorunda kaldım. İmam nikahlı eşimi Türkiyeye almak için 2 yıldır uğraşıyorum. Eşimi buraya aldıktan sonra gelenek ve göreneklerimize göre nikah kıymak istiyorum. En son Alaplı Kaymakamlığına başvurarak yardım istedim. Bu konuda bana herkesin yardımcı olmasını istiyorum.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber İmam nikahlı eşine kavuşmak için yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER