'İmkansız dokunuşlar/dua' sergisi Merinos Tekstil Müzesi'nde

'İmkansız dokunuşlar/dua' sergisi Merinos Tekstil Müzesi'nde

Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Doç. Dr. Yüksel Şahin'in 5. kişisel sergisi olan 'İmkansız Dokunuşlar/Dua' lif-tekstil sergisine 5-Şubat-31 Mart tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Yüksel Şahin'in 'Çağdaş Lif-Tekstil Sanatları Projesi' kapsamında 'İmkansız Dokunuşlar/Dua' isimli 5. kişisel sergisi, düzenlenen törenle Merinos Tekstil Sanayi Müzesi sanat galerisinde izlenime sunuldu. Serginin açılışına Küratör Prof. Dr. Ayten Sürür, Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ve sanatseverler katıldı. Toplam 22 parçadan oluşan sergi, 5 Şubat-31 Mart 2015 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışında konuşan Küratör Prof. Dr. Ayten Sürür, açılan serginin 'Çağdaş Lif-Tekstil Sanatları Projesi'nin bir parçası olduğunu söyledi. 2015 senesinde müzenin uluslararası platformda önemli sanatçıları çalışmaları Bursa'ya çekeceğini belirten Sürür, "İmkansız Dokunuşlar/Dua lif-tekstil sergisi, alışılmışın dışında bir yaklaşım ele almış. Doğa, kültür, sanat arasındaki güçlü ilişki, sanatçının kendi birikimiyle sentezlenen süreci yansıtmış. Projenin yürütülmesinde desteği esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere Ahmet Erdönmez'e, Muhterem Çevik'e, serginin yapılmasında emeği geçen Ayşegül Kömürcüoğlu ve Mehmet Zahid Cihanlı'ya teşekkür ederim." dedi.

Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ise serginin çok değerli çalışmaları bünyesinde barındırdığını belirterek, tüm Bursalıları sergiye davet etti. Doç. Dr. Yüksel Şahin, sergide doğa, kültür ve sanat arasındaki ilişkiyi göstermek istediğini anlattı. Şahin, kendi kültürel birikimleriyle aktarmaya çalıştığını dile getirdi. Akdeniz dağlarında yaptıkları doğa yürüyüşü sırasındaki keşiften yola çıktığını anlatan Şahin, Susam Dağı'nda tanık olduğu yangın sonrası halin kendisini etkilediğini ve 'Dua' ismini verdiği sergiyi hazırladığını söyledi. Şahin, "Ödemiş ipeği üzerinde yanmış ağaç katmanlarını düz pesend iğne el işi nakış ve sallama kasnak nakışı ile serigrafi baskıyı birlikte kullandım. İşlerimde doğa, kültür ve sanat arasındaki kuvvetli ilişkiyi, geçmişten izlerle irdeledim. Nakışladığım işler, bir tür metamorfik içerik taşıyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'İmkansız dokunuşlar/dua' sergisi Merinos Tekstil Müzesi'nde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER