İMO ve ŞPOdan kent için ulaşımında

İMO ve ŞPOdan kent için ulaşımında çözüm önerisi


BURSA (A.A) - TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, Bursa kent içi ulaşımına ilişkin çözüm önerilerini açıkladı.
     Ortak açıklamayı okuyan ŞPO Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, kentin doğu-batı hattında büyüdüğünü, buna göre önlem alınmasını istedi.
     Artan nüfus ile birlikte ulaşım talebinin de arttığını, bu talebi karşılayacak alternatif yolların bulunmaması nedeniyle Ankara-İzmir kara yolunun şehir içi trafiğe de hizmet vermek zorunda kaldığını ifade eden Uyanık, Bursa Ulaşım Master Planı tamamlanmadan parçacıl ulaşım kararları verilmeye başlandığını kaydetti.
     Büyükşehir Belediye Meclisinden geçen ve Osmangazi Belediyesi 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarında yer alan Mudanya yolu üzerindeki Filament Kavşağından başlayarak Akpınar, Hamitler, Yunuseli mahalleleri ve Yunuseli Havaalanının kuzeyinden geçerek Fuat Kuşçuoğlu Caddesine bağlanan yolun 17 yıldır hayat geçirilmek için beklediğine işaret eden Uyanık, şunları kaydetti:
     Bu yolun üzerinde bulunan birçok alan zaten düzenlenmiş. Geriye 63 bin 447,22 metre karelik alanın kamulaştırılması kalıyor. Kamulaştırmanın toplam maliyeti 40 milyon lira. Bu yol, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce açılmalı. İzmir ve Mudanya yolundaki trafik bu sayede önemli ölçüde rahatlayacak. Belediye, Güney Servis Yolu, Dışkaya Toplu Konutlarına yapılan yol, Samanlı Bağlantı Yolu gibi tarım, orman ve SİT alanlarına zarar veren yollar onaylanırken bu yolun hala yapılmaması soru işaretleri uyandırıyor.
     Ayrıca, Dikkaldırım Hat Caddesinin devamı ile Odunluk İnkaya bağlantı yolunun da yapılması gerektiğini vurgulayan Uyanık, Uludağ eteklerinden geçecek şekilde tasarlanan güney servis yolunun gündemden düşürülmesi gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İMO ve ŞPOdan kent için ulaşımında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER