İmralıdaki görüşmeler

İmralıdaki görüşmeler


MUŞ (A.A) - Muştaki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, İmralıdaki görüşmeleri desteklediklerini bildirdi.
     Muş Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) düzenlenen toplantıya katılan STK temsilcileri, İmralı görüşmelerine olumlu destek verdiklerini açıkladı.
     Muş TSO Başkanı Şihmus Sinecem, gerçekleşmesi yönünde her dönemde talepte bulundukları Kürt sorunuyla ilgili gelinen aşamanın herkesi umutlandırdığını söyledi.
     İmralı görüşmeleri olarak adlandırılan diyalog sürecinin, öteden beri çeşitli eleştirilerle beraber, toplumsal kesimlerin bıkıp usandığı kan siyasetine son verecek şekilde yürütülmesine ihtiyaç olduğunu belirten Sinecem, şöyle konuştu:
     Bu süreci sabote edecek, çıkmaza sürükleyecek her söylem kimden gelirse gelsin tarihin affedemeyeceği bir suç olacak. Toplumsal olarak her defasında büyük umutlarla karşıladığımız diyalog ve barış süreçlerinde, bugüne kadar ne yaşandıysa, bunların üzerine sünger çekmemiz gerekiyor. Beyaz bir sayfa açarak sürece yeniden başlanılması gerekiyor. Artık kimsenin bir tek kurşun atılmasına dahi tahammülü kalmadığı açıkça anlaşılmakta.
     Muş Sivil Toplum Platformu olarak, bu yeni diyalog ve barış sürecini ciddiyetle ele aldıklarını ve önemsediklerini bildiren Sinecem, barış yapmanın zorlu bir süreç olduğunu ifade etti.
     Sinecem, Bunun için her şeyden önce barış istediğini gösterecek, diyaloğa ihtiyacı anlatacak dil ve üslup gelmekte. Tüm kesimlerin kullandığı cümlelere ve ifadelere azami özen göstermesi, en önemli mesele. Bu sürecin sağlıklı yürütülebilmesi için karşılıklı güven arttırıcı adımlar atılması gerekmekte dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İmralıdaki görüşmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER