İneboluda Su Sporları, Su ve Su

İneboluda Su Sporları, Su ve Su Altı Araştırma Merkezi için ilk adım atıldı


KASTAMONU (A.A) - İneboluda Su Sporları, Su ve Su Altı Araştırma Merkezi kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
     İnebolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz bölgesinin ilk su sporları ve su altı araştırma merkezini İneboluda kurmayı planladıklarını söyledi.
     Proje için kendilerine en büyük desteği Rektör Prof. Dr. Seyit Aydının verdiğini belirten Gültepe, Yönetim kurulunda kararımızı aldık. Şimdi bu merkezin kurulmasına dayanak olan gerekçemizi hazırlıyoruz. Daha sonra onay için YÖKe göndereceğiz dedi.
     Milli Mücadeleye katkısı nedeniyle Türkiye Cumhuriyetinin temelinde İnebolunun ve İnebolulu denizcilerin yeri olduğunu kaydeden Gültepe, şöyle konuştu:
     İnebolunun fedakar denizcileri, Milli Mücadeledeki kahramanlıklarıyla İstiklal Madalyasına layık görülmüştür. Ancak, bu denizci millet artık denizden kopuyor. Biz bu bağı tekrar kurmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Yönetim kurulu kararımızı YÖK onayladığı takdirde İneboluda bu merkezi açacağız. Burada, dalış, yelken, su altı araştırmaları, su ürünleri üretimi, balıkçılık, denizcilik, gemicilik gibi denizle ilgili her türlü faaliyeti yapmayı planlıyoruz.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İneboluda Su Sporları, Su ve Su Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER