İnebolu Belediyesinin fabrika ihalesi

İnebolu Belediyesinin fabrika ihalesi


KASTAMONU (A.A) - İnebolu Belediyesi tarafından ihale edilen tekstil fabrikasının tahliye işlemi mahkeme kararıyla iptal edildi.
     Tekstil fabrikasının mevcut kiracısı Kerim Aydoğanın Kastamonu İdare Mahkemesine yaptığı itiraz üzerine görülen davada, mahkeme tahliye işlemini hukuka aykırı bularak iptal etti.
     Kararı oy birliği ile alan mahkeme heyeti, 6570 Sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun uyarınca belediyenin kiracıyı tahliye etmek için sulh hukuk mahkemelerinde tahliye davası açması gerektiğine hükmetti.
     Fabrika işletmecisi Kerim Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin kendilerini tahliye etmek için Kaymakamlık nezdinde girişimde bulunduğunu belirterek, Kaymakamlık bu talebi reddetmişti. Bu işlemin iptali için Kastamonu İdare Mahkemesinde dava açtık. Mahkeme yapılan işlemi hukuka aykırı bularak işlemi iptal ederek kira sözleşmesinin devam ettiğine hükmetti dedi.
     Mülkiyeti İnebolu Belediyesine ait olan fabrikanın 24 Eylülde yapılan kira ihalesine, mevcut kiracı ile başka bir firma katılmış, ihaleyi diğer firma kazanmıştı.
     İnebolu Belediyesi, ihaleden sonra 2886 sayılı kanunun 75. maddesine göre Kaymakamlık tarafından fabrikanın 15 gün içinde tahliye ettirilmesini talep etmişti. Talep Kaymakamlık tarafından reddedilmişti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İnebolu Belediyesinin fabrika ihalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER