İnhisarda Harman Köy Abdullah Mihal Gazi

İnhisarda Harman Köy Abdullah Mihal Gazi Şenliği


BİLECİK (A.A) - İnhisarda, Harman Köy ve Çevresi Kültür ve Turizm Derneği ile Harman Köy Muhtarlığı işbirliğinde Harman Köy Abdullah Mihal Gazi Şenliği düzenlendi.
     Mihal Gazi Türbesinde düzenlenen şenliklere TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kaymakam Adem Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İbrahim Çokol, Belediye Başkanı İsmail Canbaz, Tarpak Belde Belediye Başkanı Mustafa Çotak, Dernek Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Sezgin Sarıkaya, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Kaya, burada yaptığı konuşmada, Abdullah Mihal Gazinin, diğer namının Köse Mihal olduğunu belirterek, Mihal Gazinin Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazinin silah arkadaşı ve vefakar dostu olduğunu söyledi.
     Mihal Gazinin, Türklerle olan dostluğu ve Osman Bey ile iyi münasebetleri dolayısıyla Müslümanlığı seçtiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:
     Mihal Gazi, daha sonra Abdullah adını aldı. Osman Gazi ile hareket eden Mihal Gazi, Osman Gazinin oğlu Orhan Gazi ile önemli kalelerin fetihlerinde bulunarak büyük fedakarlıklar göstermiştir. Osmanlı Devletinin ilk yıllarında ilerlemesinde ve gelişmesinde büyük katkıları olmuştur. Buram buram tarih kokan bu topraklar, ülkemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliği ile 623 yıllık ulu çınar Osmanlı Devletine beşiklik etmiş ve Abdullah Mihal Gazi gibi nice kahramanların yaşadığı topraklar olmuştur.
     Emekli öğretmen Muhittin Avcı ve vaiz Yaşar Toprakın konuşmaların ardından şenlikler, Söğüt Küre Dursun Fakıh Mehter Takımının gösterisi ve Mihal Gazi Türbesinin ziyaretiyle sona erdi.
     Şenlikler kapsamında planlanan yamaç paraşütü gösterisi, rüzgarın etkili ve ters yöne esmesi nedeniyle iptal edildi.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İnhisarda Harman Köy Abdullah Mihal Gazi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER