İnönü Üniversitesinde TEKMER kurulacak

İnönü Üniversitesinde TEKMER kurulacak


MALATYA (A.A) - Malatyada, İnönü Üniversitesi bünyesinde Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) kurulmasını öngören protokol imzalandı.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında (MTSO) düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, TEKMERin, KOSGEB, MTSO, İnönü Üniversitesi ve Teknopark A.Ş. yönetiminin işbirliğinde kurulacağını söyledi.
     Bu protokolle bölgedeki Ar-Ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerinin TEKMERde destekleneceğini kaydeden Seki, Bu merkezimizde 6 işlik yer alacak. Bu işliklerde girişimcilere iş yeri, mekan sağladığımız gibi, KOSGEB olarak Ar-Ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama destek programındaki tüm destekleri de projesi kabul edilen girişimcilerimize, KOBİlerimize tahsis edeceğiz dedi.
     Böylelikle Malatyada Ar-Ge kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli Ar-Ge projelerinin çıkması, katma değerli ürün ve hizmetlerin üretilmesi noktasında ciddi mesafe alınacağına işaret eden Seki, daha önce yine MTSO ve İnönü Üniversitesi ile yapmış oldukları Duvarsız Teknoloji İnkübatörü Protokülüne değindi.
     Tüm Ar-Ge projelerini o protokol dahilinde desteklediklerini belirten Seki, Artık bu protokolü nihayetlendirdik ve İnönü Üniversitesi bünyesinde araştırma geliştirme destekleri verilmesi için TEKMERİ, bugünkü protokolün imzalanmasıyla hayata geçirmiş bulunuyoruz diye konuştu.
     MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da Türkiyenin 2023 hedefine değinerek, bu hedef doğrultusunda ihracatın artırılması, ithalatın azaltılması noktasında stratejik bir program gerektiğini hatırlattı.
     Cari açığın azaltılması noktasında özellikle katma değeri yüksek olan, inovasyona yönelik ürünlerin üretimine önem verilmesi gerektiğini belirten Erkoç, yeni teşvik sisteminde bu ürünlere yüksek destek de verileceğini söyledi.
     Bu noktada sanayi üniversite işbirliğine önem verilmesi gerektiğine işaret eden Erkoç, bu açıdan TEKMERin kurulmasının ve imzaladıkları protokolün önemini vurguladı.
     Erkoç, konuşmasının ardından protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesinde TEKMER kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER