İnönü Üniversitesinden güneş arabası: Apicar

İnönü Üniversitesinden güneş arabası: Apicar -Teknoloji Topluluğu öğrencileri ve öğretim üyelerinin yaptığı Apicar, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları organizasyonunda İnönü Üniversitesini temsil edecek


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Teknoloji Topluluğu öğrencileri ve öğretim üyelerinin yaptığı güneş arabası Apicar, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları organizasyonunda yarışacak.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik Apricarı rektörlük binası önünde tanıttı.
     Burada konuşan Çelik, üniversite olarak teknolojiye ve bilimsel gelişmelere önem verdiklerini belirterek, güneş arabasının da bunlardan biri olduğunu ifade etti.
     Geçen yıl düzenlenen yarışmada 36 üniversite arasında 20. olduklarını anımsatan Çelik, 300 kilogramdan 220 kilograma düşürülen güneş arabasının performansının daha da iyi olduğunu bildirdi.
     Arabanın, bu sene İzmitte yapılacak yarışlara katılacağını hatırlatan Çelik, önümüzdeki yıllarda da güneş arabasının gelişmesi için öğretim üyeleri ve öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
     Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Arif Memmedov da, Teknoloji Topluluğu olarak özverili ve yoğun çaba göstererek güneş arabasını bu duruma getirdiklerini belirtti.
     Öğrencilerin ders haricindeki zamanlarını arabaya ayırdıklarını vurgulayan Memmedov, Apricarın daha iyi mühendisler yetiştirilmesinde büyük bir fırsat olduğuna işaret etti.
     Apricarın, 9-15 Temmuz tarihlerinde İzmit Körfez Yarış Pistinde düzenlenecek TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları organizasyonunda İnönü Üniversitesini temsil edeceğini kaydeden Memmedov, iddialı olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesinden güneş arabası: Apicar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER