İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine ABden

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine ABden sertifika -TSE Bölge Müdürü Ulaş: -Bugün İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine ISO 9000 belgesinin yanı sıra IQ NET belgesi de vereceğiz. Diş Hekimliği Fakültesi ABden b


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 9000 ve AB standartlarında Uluslararası IQ belgesi aldı.
     Diş Hekimliği Fakültesine eğitim faaliyetleri ve tedavi hizmetleri alanında TSE ISO 9000 ve IQ NET belgesi verilmesi dolayısıyla üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde program düzenlendi.
     İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, burada yaptığı konuşmada, Diş Hekimliği Fakültesinin kısa sürede önemli başarılara imza attığını ifade ederek, fakültenin Türkiyedeki diğer diş hekimleri fakülteleri arasında ünite sayısı bakımından ilk sıralarda yer aldığını belirtti.
     Türkiyenin her alanda kalkınması gerektiğini vurgulayan Çelik, ülkenin kalkınmasında en önemli rolün üniversitelere düştüğünü söyledi. Çelik, Üniversitelerin alt birimleri asli görevlerini yaptığı sürece ülke de kalkınacaktır dedi.
     Tıp Fakültesinden sonra Diş Hekimliği Fakültesinin de TSE belgesi almasının önemine işaret eden Çelik, emeği geçenleri kutladı.
     TSE Bölge Müdürü Mahmut Ulaş da TSE kalite belgelerinin hizmetlerin bütününü ele alarak gerek müşteri gerekse mevzuat şartlarını yerine getirmeyi tarif ettiğini belirtti.
     İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin kalite belgesi almak için çalışmalara Şubat ayında başladıklarını anlatan Ulaş, Bu süreçte çok başarılı bir yapının kurulacağını görmüştük dedi.
     Kurumlarının AB Üyesi Belgelendirme Kurulunun üyeliğini kazandığını kaydeden Ulaş, artık kurumlarının IQ belgesi vermeye de başladığını bildirdi. Ulaş, Bugün İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine ISO 9000 belgesinin yanı sıra IQ NET belgesi de vereceğiz. Diş Hekimliği Fakültesi ABden bir sertifika almaya hak kazanmış olacak diye konuştu.
     Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat da fakültelerinin başarıya ulaşması için koydukları hedef arasında ilk ve en anlamlı olan TSE belgelerini almanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
     Polat, aldıkları belgelerle Türkiyede bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti.
     Konuşmaların ardından Ulaş, Çelik ile Polata belgeleri takdim etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine ABden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER