İnsan Kaynakları Uzmanı kursuna katılanlar sertifikalarını

İnsan Kaynakları Uzmanı kursuna katılanlar sertifikalarını aldı


SAMSUN (A.A) - Samsun Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen İnsan Kaynakları Uzmanı yetiştirilmesi kursuna katılanlara sertifikaları verildi.
     Vali Hüseyin Aksoy, valilik binasında düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Samsun Valiliği Proje Ofisi tarafından hazırlanarak, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan İnsan Kaynakları Uzmanı Yetiştirilmesi projesinin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İl Özel İdaremiz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde yürütüldüğünü söyledi.
     Program sonucunda 35 kişinin sertifika almaya hak kazandığını anımsatan Aksoy, nitelikli eleman olmanın, iş dünyasında önemli fırsatlar yarattığını belirtti.
     İş dünyasının nitelikli eleman aradığını açıklayan Aksoy, şunları kaydetti:
     İş isteyen ve iş için eleman arayan insanların, kurumların karşılıklı ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılanması adına yürütülen çalışmalardan birisi de bu... Bu kapsamda insan kaynakları uzmanlığı alanında yetişmiş olan değerli arkadaşlarım bundan sonraki süreç içinde bu alanda ihtiyaç duyulduğunda ilk başvurulacak kişi olacak. Değerli hocalarımın da bahsettiği gibi 14 kişi istihdam edilmiş durumda. Bu oldukça önemlidir. Hemen eğitimlerini bitirir bitirmez birçok arkadaşımız, istihdam edilebilir bir noktaya gelmiştir. Hem işsizliğin giderilmesi hem istihdamın sağlanması anlamında önemli bir katkı sağlamıştır. Hem de nitelikli eleman olarak çalışma sürecinde çalıştıkları kuruma daha fazla katkı vermiş olacaklardır.
     Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve diğer protokol üyeleri, kursiyerlere sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber İnsan Kaynakları Uzmanı kursuna katılanlar sertifikalarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER