İpsalada çeltik üretimi

İpsalada çeltik üretimi -İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şimşek: -Çeltiğin maliyeti ve piyasa fiyatlarını karşılaştırdığımızda, üretim günden güne yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır (Fot


EDİRNE (A.A) - İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gürsel Şimşek, Çeltiğin maliyeti ve piyasa fiyatlarını karşılaştırdığımızda, üretim günden güne yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır dedi.
     Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son on yılda çeltik üretimi maliyetinin artığını ancak çeltik fiyatında herhangi bir artışın olmadığını söyledi. Kendisinin de çeltik üreticisi olduğunu belirten Şimşek, 2002 yılında bir dekar çeltiğin maliyeti 300 lira iken 2011 yılında bu rakam 850 lira oldu. Çeltiğin maliyeti ve piyasa fiyatlarını karşılaştırdığımızda, üretim günden güne yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır diye konuştu.
     Çeltik hasadına bir aydan az bir süre kaldığını hatırlatan Şimşek, Toprak Mahsulleri Ofisinin açıkladığı fiyatlar ile üreticinin zor durumda bırakıldığını savundu. İpsaladaki çeltik üreticilerinin bankalara borcunun yaklaşık 80 bin lira olduğunu kaydeden Şimşek, Çeltik üreticilerinin sıkıntıları bir an önce halledilmezse en geç 2 yıl içerisinde Türkiyede çeltik üretimi sona erer dedi.
    
     Muhabir: İsmail Aliş/Cihan Demirci
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber İpsalada çeltik üretimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER