Iraklı Belediye Başkan ve Yardımcıları Mersinde

Iraklı Belediye Başkan ve Yardımcıları Mersinde -Heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcanı ziyaret etti


MERSİN (A.A) - Irakın kuzeyindeki kentlerin belediye başkanları ve yardımcıları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcanı ziyaret etti.
     Mersin ve belediyesi hakkında bilgi almak için kente gelen Iraklı heyeti makamında kabul eden Özcan, heyete sinevizyon eşliğinde 14 yıllık icraatlarını anlattı.
     Özcanın yapılan projeler ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgi vermesi sırasında, Dohuk Belediye Başkanı Muhammed Tahir Salih Muhammed, Ankara ve İzmiri de gördük ama bu kadar büyük yatırıma şahit olmadık dedi.
     Dohuk Belediye Başkanı, tanıtımın ardından, Mersini kendimize örnek almak istiyoruz. Denizimiz yok ama sizin çalışmalarınızdan ve bilgilerinizden faydalanacağız dedi.
     Belediye Başkanı Macit Özcan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, heyetin Mersini örnek şehir kabul edip geldiğini ve yapılan çalışmalardan faydalanmak istediklerini söyledi.
     Özcan, İddia ediyorum, göreve geldikten bu yana Mersinde raylı sistem hariç, düşünülmeyen projeleri hayata geçirdik. Bana göre en önemli proje Kuzey Mersin projesidir. Bu proje ile 600 bin kişilik alt yapılı bir kent inşa edildi. Bu Mersinin istikbalidir. 5 sene içinde örnek bir proje olacaktır dedi.
     Mersinin ihtiyacı olan projeleri bulup, buna göre çalışma yaptıklarını ifade eden Özcan, şunları kaydetti:
     Su konusunda yaptığımız çalışmalarda çürümüş boruları değiştirdik, 800 kilometrelik içme suyu boruları döşedik. Köylere kadar su verir hale geldik. Kongre merkezi, Atatürk Parkı, otopark projeleri önemli projelerdir. Deniz suyu arıtma projesi sonucu herkes denize rahatlıkla girebiliyor. Bu projeleri Iraklı dostlara anlattık. Bunları yerinde görecekler. Dohuk ile kardeş şehir ilişkileri de başlatacağız.
     Özcan, ayrıca 4 Eylülde belediye olarak Şiliyi ziyaret edeceklerini ve Şilinin Valperoso kenti ile kardeş şehir anlaşması imzalayacaklarını belirtti.
     Özcanı ziyaret eden heyet arasında Dohuk Belediye Başkanının yanı sıra Sumel Belediye Başkanı Akram Yahya Ahmed Alhajı, Sarya Belediye Başkanı Ari Hacı Ali, Tenahi Belediye Başkan Yardımcısı Bangin Ali Garib, Faidiye Belediye Başkan Yardımcısı Reyan Hüseyin Salih Almustafa, Muserik Belediye Başkanı Halid Süleyman Yasin ve diğer Iraklı yetkililer bulunuyor.
    
     Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros/ Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Iraklı Belediye Başkan ve Yardımcıları Mersinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER